Aceeasi zi, aceeasi tara. OAMENI si ne-oameni

Se intampla in 2012. 1 Decembrie. Aceeasi zi, aceeasi tara, vreo 100 de km distanta.

Acolo, un grup de OAMENI (mobilizati de singurul OM caruia ii voi da numele : ZGABEI LUMINITA), se intalnesc la un supermarket, doneaza fiecare dupa puteri, cumpara de toti banii ceea ce e necesar pentru 33 de copii adapostiti de o fundatie privata, ii viziteaza si le ofera aceste daruri de suflet Se aud colinde si se vad zambete calde. Oameni mari, le poti vedea o lacrima de emotie in coltul ochilor. Despre bucuria inocentei copiilor va las doar sa va imaginati

Dincoace, in marele si luminatul oras universitar, recent nominalizat drept Capitala Europeana a Tineretului 2015, trei tineri sunt agresati de un grup de 20 de altii la fel de tineri (se spune ca rromi dar, credeti-ma, e fara relevanta). In plin centru al orasului, la minute dupa focul de artificii care incheia sarbatorirea zilei nationale. Unul din cei trei este grav accidentat de o masina in incercarea sa de a scapa de agresiune. O viata poate fi curmata. Altele vor cara toata viata plumbul pacatului.

Pentru a fi OM, nu ai nevoie de orase stralucitoare, titluri impresionante sau artificii costisitoare. In aceasta zi de sambata 1 Decembrie 2012, OAMENII orasului mic au dat o lectie marelui oras.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s