Codrul si uscaturile lui

Ma “provoaca” un prieten vechi, clujean adevarat, neatins de microbul pasiunii fotbalistice neaparat, sa raspund la intrebarea : “De ce atata violenta si de unde provine ea?” Se referea la violenta in sport, in si intre galerii.

uclujGrea incercare sa ii raspund! Stiu eticheta aruncata pe nedrept asupra oricarui suporter “U”ist cum ca ar fi violent, limitat, needucat, “caramidar”, etc. Stiu de asemenea incercarea aproape disperata a celor de pe cealalta “baricada” (visinie) de a arunca mereu oprobiul public asupra oricarui fapt marunt intamplat. Exacerbat pana la dimensiuni catastrofice. E o lupta aici, o lupta de a domina spatiul public. Sunt si frustrari. Sunt si lovituri sub centura. Eu nu mai citesc presa romaneasca (cea sportiva cu precadere) in primul rand datorita dezinformarilor si starii de continuu “senzational”. Acolo unde e un mic tantar se face ditamai armasarul si se toaca subiectul marunt. Bineinteles, pana apare altul.

Despre “U”istii mei dragi o sa spun doar atat: covarsitoarea lor majoritate sunt exemple de devotament si pasiune. Nu stiu cate alte echipe sportive ar mai fi putut aduna in conditii atat de vitrege, 3-4-5,000 de suflete la meciuri. Asta in masura  in care in Liga asta a lui Mitica se regasesc cifre de audienta de 500 – 1,000 de spectatori. Sau cand ditamai campioana en-titre are o medie de 5,900. Exista, ca in orice codru vanjos si mandru, si uscaturi. Exista si o minoritate care confunda pasiunea si iubirea cu ura si dispretul. va veni ea si vremea sa curatam codrul. Si o vom face.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s