Gaudeamus Igitur – UPDATE

Nu, nu este vorba de o festivitate academica. Nici macar de un banal sfarsit de an la un liceu oarecare. Este vorba de un meci de fotbal. E drept, una din “protagoniste” poarta dulcea povara a amintirii apelativelor succesive “echipa medicilor”, “echipa avocatilor”, etc. Un meci de fotbal desfasurat la temperatura negativa pe un stadion inghetat, intr-o liga inghetata intre interesele unor “gulere albe” (mai pe romaneste mafioti de secol XXI).

Bistrita UBistrita – “U”, caci despre acest meci e vorba, mi-a oferit ocazia sa vad renasterea spiritului care a facut atat de frumoasa galeria de deasupra tunelului vechiului Moina. Pe drum spre casa, intre doua contre verbale cu Luci si Cristi, ma gandeam ca parca vine Pastele, nu Craciunul! Invierea spiritului dat de doua “reprize” de Gaudeamus Igitur cantat din tot sufletul de toti cei vreo 200 de clujeni din inghetata peluza a stadionului “cooperatistului sef” a fost castigul major al zilei. Copiii astia pe care ii iubim , uneori ii blamam, ii certam, ii atacam pentru manifestari nu tocmai ortodoxe, au cantat “Gaudeamus Igitur” din tot sufletul. Unii, sunt convins, au facut-o prima data. Unii cu fluturasii cu textul primit la intrarea in stadion. Mai conteaza? Data viitoare o vor face mai bine. Si ii vor invata si pe cei ce nu au fost la Bistrita. Poate ca prezenta masiva a “batranilor” i-a stimulat. Le-a aratat ca nu sunt singurii nebuni care bat drumurile patriei dupa un simbol.

Despre meci, nu o sa spun multe. Dar voi spune asa: in echipa asta amarata si lipsita de valori (spun unii) se intrevede ceva: unii chiar au CARACTER. Daca argumentam ca nu au valoare, apoi dragilor, mi-e greu sa cred ca pot fi atat de buni “actori”. Unii dintre ei, pana sa ajunga la “U” nu au stiut ce e aia galerie si suporteri adevarati. Au vazut acum. Sunt convins ca manifestarile unora dovedesc ca incep sa inteleaga ce inseamna “U”. Cat de “actor” sa fi sa ai manifestarile lui Balauru (din celelalte meciuri) sau ale lui Muzac (ieri la Bistrita) ? Despre brazilieni si portughezi nu am ce spune. Pur si simplu nu ma intereseaza. Daca insa in turul asta de campionat am castigat 2-3 caractere, asta e victoria noastra. Si a spiritului care nu va pieri niciodata.

UPDATE1 : Nu am inteles de ce la un moment dat, nu mai retin cand, vreo 20 de mascati au intrat in peluza pe latura goala si au ramas acolo “strategic”. Sper ca au facut-o la indemnul comandantilor, ca un “curs scurt” de adevar despre “huliganii” de la “U”.

UPDATE2 : Profesorul Predescu ne-a dezvaluit o informatie importanta: la meci au fost 457 de suporteri “U”isti. Ce vedeti in fotografia de mai jos este doar o parte dintre ei :

U la Bistrita

Photos: stiridesport.ro

Advertisements

One thought on “Gaudeamus Igitur – UPDATE

  1. Jandarmii (sau mascatii, ce-o fi fost exact nu stiu) au intrat sa recupereze o minge ajunsa in peluza U-ista. S-a creat atata scandal pt. un balon. In alta ordine de idei, pot spune ca-n tribune U-istii au fost majoritari. La tribuna a II-a eram mai multi cu fulare si esarfe cu U, chiar si cand am iesit de la meci am vazut oameni simpli, tineri cu insemnele Universitatii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s