Numaratoare. Dar nu inversa

Sfarsit de an. Nebunie. Oare de ce oamenii devin mai nervosi in preajma sarbatorilor? Chiar daca e mai mare coada la supermarket, chiar daca locurile de parcare se gasesc mai greu, chiar daca unii se uita tristi in buzunare, chiar daca multi (toti?) au nostalgia copilariei fara griji si amintirea vreunui Craciun ca in povesti, de ce devin nervosi?

Se spune ca “incepe numaratoarea inversa”. Oare asta e motivul? Atatea zile pana la Craciun, Mai putine. Mai sunt atatea zile pana la revelion. Mai putine. Pana si copiii au “numaratoarea lor inversa”. Mai sunt patru zile pana vine Mosu’. Apoi trei, apoi doua. Maine vine. Peste zece ore….Peste noua…..Ma strafulgera un gand: Frumos. Mai sunt 37 de ore pana Tudor Turcu va castiga X-Factor. Apoi 36. 35……

Botorca1Si totusi…cum e sa fi “altfel” ? Sa numeri crescator? Sa ai niste repere aritmetice. Ai ajuns la 12 . Apoi 22, apoi 24. O zi. Inca una. Apoi revii iar la ore. 48 . Timpul se scurge nemilos. Ajungi la 72. Treci si de “bariera” asta. 84. Ce urmeaza? Suta? Da, teoria numerelor e implacabila. Dupa 84 vine 85, apoi 86, te apropii tot mai mult. Cand numeri in sus starea e usor diferita fata de orice “numaratoare inversa”. La cea din urma sti. Sti unde se termina. Ai un reper. Aici, la numaratoarea “crescatoare” sti doar atat: trebuie sa numeri. Sa nu uiti sirul. Sa sti ca dupa 100 vine 101, apoi 102. Si totusi, unde se termina? Intrebare fara rost. Doar ai mai trecut prin asta. Si sti ca nu se termina. Ai mai numarat odata. Cand ai ajuns la 150 ai realizat ca nu numaratul conteaza. Ca numaratul e doar un sir de numere. Intre fiecare doua numere consecutive e o viata. Plina de trairi. Iar pe astea nu ti le ia NIMENI. Astea sunt ale tale. Odata, candva, nu conteaza daca ai ajuns la 85, 149 sau 714, le vei impartasi. Si vor fi impartasite. De aia va spun, numarati daca va face bine.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s