Steaua lui Tudor

Inspirata expresie ! Era pe vremea televiziunii lui Tudor Vornicu, Alexandru Bocanet si a Deliei Budeanu o emisiune: “Steaua fara nume”. Inspirata poate (sau nu) de numele piesei de teatru a lui Mihail Sebastian. O emisiune de muzica usoara care lansa talente. Voci necunoscute publicului pana atunci.

turcuO astfel de “intreprindere” este si X-Factor. Sigur ca suntem in 2012, amintita emisiune era departe de ceea ce inseamna azi desfasurarea de forta, imagine si publicitate a unui asemenea show de televiziune. Daca reusesti sa treci insa peste interminabilele pauze de publicitate, peste o anume grandoare bine studiata si excelent executata, raman vocile. Au fost 15. Au ramas 13. In acest moment l-am descoperit. Dupa prima etapa. Trecuse mai departe alaturi de alte 12 voci la fel de bune ca a lui. Mi-a placut de atunci. Un “copil” de 30 de ani, rocker impatimit, sensibil ca o fata mare si tare ca o stanca. La un moment dat a cantat Phoenix (Nunta). In momentul acela am stiut : TUDOR TURCU va castiga. A pus in acea interpretare atata suflet, atata pasiune, atata talent incat era imposibil sa nu vibreze publicul.

Steaua lui Tudor. E o stea care incepe sa straluceasca . Sunt convins ca va sti sa valorifice aceasta sansa. Omul asta care a declarat ca din cei 200,000 de euro castigati vrea sa faca o scoala privata de ARTA (pictura si muzica, cele doua pasiuni ale sale), e sansa noastra sa ne intoarcem spre normalitatea unor acte culturale adevarate. E oare intamplator ca Tudor vine din orasul care a propus publicului un exceptional festival de folk? Nimic nu pare a fi intamplator.

Imi doresc ca Tudor sa isi respecte ce a promis la sfarsitul galei finale, sa nu mai fie liniste nicicand pe scenele unde va concerta. Ii doresc sa cante alaturi de formatia sa Zoddiac, pe marile scene si, neaparat sa il aud interpretand Whitesnake.

BRAVO Tudor Turcu!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s