Suflete pentru suflete

Motto: “Cand lumea se va sfarsi, ultimul supravietuitor va striga Haide U!”Calin Misan, presedintele Asociatiei Sepcile Rosii 1919

Scriam undeva, dupa un gest unic al supoterilor “Universitatii” de a strange bani pentru echipa in suferinta, pentru jucatorii neplatiti cu lunile, scriam asadar un cuvant greu catre “marimile” zilei. Le spuneam ca sunt PENIBILI. Unora li s-a parut cuvantul greu. Poate “neacademic”, apelativul respectiv ilustra pe deplin starea de nesimtire in care se complac cei care pot.

A fost sambata 22 decembrie, o pagina de lumina in intunecimea ultimelor luni ale “Universitatii”. Asociatia Sepcile Rosii 1919, cea care reuneste suporterii lui “U” au organizat un frumos eveniment prin care au oferit cadouri copiilor de la Centru de Copii si Juniori ai “Universitatii”. Cei care nu ati fost in Iulius Mall sambata dupa amiaza, aveti ce regreta. Toti juniorii grupelor de la 1998 la 2006 au fost rasplatiti de suporteri cu cadouri in preajma Craciunului. Au cantat colinde solistii Operei Romane, a vorbit venerabilul Remus Campeanu, s-au alaturat suporterilor antrenorii Marius Popescu si Emil Szolomaier, fotbalistul Zsolt Szilagyi, handbalista Mihaela Tivadar. A onorat invitatia unul din numele grele ale Universitatii, Cristi Pojar, aterizat tocmai de la Moscova. Au lipsit, din nou, toti cei care pot, care au, carora Clujul reprezentat si de “Universitatea” le-a oferit avere si notorietate. Cu o singura si respectabila exceptie , nici unul din “marii” Clujului nu s-au gandit sa dea un leu pentru aceasta manifestare. Mai mira pe cineva? Nicidecum, intareste poate ideea ca singura salvare este atasamentul unor suporteri minunati.

Suntem in Ajunul Craciunului. Ar trebui sa avem vorbe blande, urari, sa avem ganduri bune si crestinesti. Celor care au uitat ca sunt clujeni, ca Clujul i-a adus unde sunt acum, nu le pot ura decat sa aiba candva, pe masa de Craciun, la fel de multe cat au fost cele oferite la aceasta manifestare.

Suporterilor minunati ai “Universitatii” le urez sa ramana aceeasi oameni cu suflet care hranesc nemurirea simbolului. 

big-dar-de-craciun-tm-22-12-2012-5782

Photo : www.ucluj.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s