Mai mult decat penibilul minuscul

Scriam prin noiembrie, cand suporterii “Universitatii” au facut acel gest de a strange ad-hoc bani pentru a plati jucatori si staff abandonati de “actionarul” Ioan Marginean si “eminenta” Walter, scriam asadar, despre PENIBILII din elita Clujului care, voit sau nu, au uitat de unul din simbolurile orasului. Imi pastrez apelativul, ba chiar s-au adaugat cativa centimetri buni de penibilitate pe obrazul fiecaruia.

Va intreb insa pe voi ce cuvant sa mai folosesc la adresa PRIMARULUI emil boc (minusculele sunt intentionate) care in interval de 10 zile “spune lucruri” de un absurd total. Sa ne amintim : Intrebat despre situatia “Universitatii” intr-o conferinta de presa, minusculul primar spune asa: “sigla si marca sunt la actuala societate pana in august 2013“. Mai mult, i se sopteste aceasta data de catre o voce feminina. Undeva, in presa online clujeana, exista inregistrarea video a acelui moment. Portalul online stiridesport.ro relata ieri ca la o emisiune a unui post de radio local, intrebat de un ascultator, acelasi minuscul spune raspicat “sigla si marca sunt la Walter pana in 2016“. Si urmeaza o explicatie elucubranta a felului in care acest contract poate fi incheiat, pe cale amiabila. Ca daca nu, urmeaza el calea justitiei, si tot o ia inapoi!

Astea sunt faptele. Acuma intrebarile mele: Ce parere are “profesorul de drept” despre felul in care a fost incheiat acel contract? Ce merita angajatii primariei care au intocmit/girat un asemenea contract? Doar sunt acuma subalternii sai si poate lua masuri, nu? In calitatea sa oficiala, orice demers se face in scris. Ne arata si noua acel “demers amiabil” prin care incearca incheierea contractului? La conferinta de presa care va urma, oricand va fi ea, cu ce noua “varianta” va veni? Stie minusculul in cauza ca si in 2016, daca nu va “face demersurile legale pentru prelungirea validitatii marcii” va incalca prevederile acelui contract si ca atare va fi pasibila (institutia pe care cu dezonoare o reprezinta, nu el) de “despagubiri” Ca asa scrie in contract ! Realizeaza “profesorul de drept” ca daca nu va prelungi marca in 2016 aceasta nu mai exista, deci incepand din 11 iulie 2016 o poate inregistra ORICINE ? 

Nu ma astept la raspunsuri, sau daca ele vor fi in aceeasi nota de DISPRET fata de simboluri cum au fost pana acum, mai bine lipsa !

Intrebarea finala este alta : cand o persoana care conduce administratia Clujului MINTE PUBLIC , ce alta solutie decat DEMISIA are acesta ? Nu subiectul conteaza, putea fi vorba despre cresterea castravetilor  olandezi pe gardurile primariei, conteaza MINCIUNA oferita public acelor contribuabili care ii recompenseaza postul. Si daca nu demisioneaza, ce caracter are acea persoana?

Vedeti de ce ma intrebam ce cuvant ar trebui sa folosesc? Mi se pare ca PENIBIL este o dulce alinare !

Celor care “dirijeaza” moartea “Universitatii” cu aplombul si efervescenta data doar de mintile lor bolnave, le dedic vorbele “Motului” Pittis :

Nota: Intrucat nu sunt nici jurnalist nici pupincurist, nu consider ca limbajul folosit lezeaza pe cineva. Tonul pamfletar nu ar trebui sa supere. Minciuna insa, DA !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s