Postare cu patratel rosu – CONTINUARE

Jandarmeria Romana loveste din nou ! In presa a aparut o “reactie” la evenimentele de aseara , reactie venita de la Gruparea Mobila de Jandarmi Cluj. Cu rezerva ca, de exemplu, textul preluat de Ziua de Cluj este “conform cu originalul” , ma crucesc de motivarea gasita. Daca aceasta motivare e cumva “conceputa” (nu va ganditi la prostii, va rog!) de aceeasi “purtatoare de minciuni” Anda Pop, nu ma mai mira nimic, doar ca, evident, gravitatea lucrurilor creste.

Jandarmi U SteauaSpune “explicatia” :” …… a fost identificată, în zona destinată suporterilor echipei gazdă, o persoană ce distribuia materiale pirotehnice. În momentul în care jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca au intervenit în zona respectivă pentru extragerea acelei persoane, suporterii au devenit violenţi şi au atacat forţele de ordine, jandarmii fiind nevoiţi să folosească mijloacele specifice aflate în dotare, respectiv spray iritant-lacrimogen…..

Acuma sa ne uitam la lege, stimabililor ! Legea 4/2008, celebra “Legea lui Mitica” .

Art. 13. – Serviciul de asigurare a ordinii si sigurantei în incinta arenelor sportive se presteaza numai de catre societatile specializate de protectie si paza care au prevazut în regulamentul de organizare si functionare acest obiect de activitate sau de catre politia locala. 
Art. 14. – Prin servicii de asigurare a ordinii si sigurantei în incinta arenelor sportive se întelege: 

……………

h) evacuarea individuala sau a grupurilor mici de suporteri care tulbura ordinea publica în arena sportiva; 

……”

Pai mai Grupare Mobila de Jandarmi, daca IN INCINTA ordinea e asigurata NUMAI de firma de protectie si paza, DE CE ati intrat VOI sa “extrageti” (stranie exprimare, tipic securista!) O PERSOANA (similar cu evacuare individuala – conform Art.14 lit h). mentionat mai sus) ??? Anticipez un raspuns : ca asa a vrut muschii vostri !

Hai sa vedem, stimabililor daca nu cumva doriti sa va referiti la “agresarea fortelor de ordine” ca pretext? Ce spune aceeasi Lege 4/2008?

Art. 8. – (1) Restabilirea ordinii publice în interiorul bazei sportive se executa de catre efectivele de jandarmi, din initiativa comandantului acestora, cu aprobarea, dupa caz, a prefectului sau a reprezentantului acestuia, atunci când se constata ca, în urma producerii unor acte de violenta, este pusa în pericol viata sau integritatea corporala a spectatorilor, a sportivilor, a oficialilor, a personalului de ordine si siguranta sau a celorlalti participanti. 

No bun, ca doar suntem ardeleni! Deci : trebuie sa constatati ca sunt violente, sa cereti aprobarea prefectului sau a reprezentantului sau, si abia apoi sa intrati. Clar? Ca aia cu extractia a picat mai sus.

“Buletinul informativ” (asa spune Ziua de Cluj ca se numeste) nu vorbeste nici de violente prealabile, nici de vreo aprobare a cuiva. De ce? Pentru ca VOUA, vi se cam rupe de aceste aspecte legale. Pentru ca v-ati obisnuit asa, pentru ca voi credeti ca sunteti mai presus de lege. Asa, ca pe vremea cand va numeati “trupe de securitate“.

Va mai mirati ca tot mai multe galerii din tara va “gratuleaza” cu termenul de “gabori cu doua clase” !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s