Suspendarea care “U”neste

Doar mintea bolnava a numitului Dumitru Dragomir poate “inventa” o asemenea sanctiune: interzicerea accesului spectatorilor la un meci. Nu e “U” nici prima si cu siguranta nu va fi nici ultima echipa lovita de imbecilitatea unor reguli hilare.

Pe de o parte se plange “stimabilul” domn de tot mai multe echipe aflate in situatii financiare grele, in fiecare saptamana mai apare o stire cu iz de necrolog care confirma ca inca o echipa dispare (ultima pe lista Unirea Alba Iulia) , stadioanele sunt goale, iar pe de alta parte, cand ai echipe care inseamna TRADITIE si ATASAMENT , le omoram pentru a inventa hibrizi cu iz de avorton. Timisoara, Craiova, Pitesti, Bacau, Oradea, Arad, orase care au insemnat ceva pentru fotbal, stau departe de lumina transmisiilor Digi. Avem insa meciuri cu 300 de spectatori (la Constanta Viitorului nefericit al lui Hagi) sau in tot felul de locuri unde oamenii au uitat sa dea cu sapa (ca doar e mai bine sa vii la un mic si o bere oferita cu generozitate de un primar care nu da socoteala pentru banii bugetului local).

uclujLa Cluj situatia e una speciala. De 10 ani se chinuie unii sa inlocuiasca o sapca rosie cu un macaz cu proprietar incert (ba MAV, ba CFR). Si tot de 10 ani, in ciuda eforturilor unora, cu imaginea lui Mircea Luca sau Dan Anca, un simbol refuza sa se predea. N-a facut-o in 1940 cand a gasit refugiul Cibinului, nu vrea sa o faca nici acum, cand refugiul se cheama mostenirea istoriei scrisa de Profesorul Bodea sau randurile asternute de un “veteran” al scrisului precum Mircea Tomus. Cu o Universitate care a uitat de la ce vine “U”. cu o administratie a viniturilor, cu un mediu civic si economic preocupat doar de increngaturile intereselor meschine, “U” – IDEEA continua sa stea in coasta impostorilor care n-au nevoie de frizer.

Cand nu mai gasesc parghii autohtone, se actioneaza centralizat : o Liga a rusinii si o Federatie a mizeriilor (aceleasi care au “ingropat” vremelnic Craiova sau Timisoara) dau un verdict pe care nici un om normal nu il va intelege vreodata: stadion gol la meciurile lui “U” .E ca si cum pentru ca pe Feleac a avut loc un teribil accident rutier, e interzis accesul pe aceasta sosea timp de o luna. De parca ieri (sau maine) nu au existat (vor exista) inca 10 potentiali soferi care ar putea periclita traficul. De parca nu de aia avem politie rutiera, administratie a drumurilor, menite sa vegheze.

Sunt atat de prosti cei ce (vremelnic) se erijeaza in conducatori incat nu realizeaza ca “U” , aflata de atata vreme in bataia vanturilor necoptilor la minte, “U” ca IDEE, nu poate fi “executata” de mitici, mirci, walteri, boci sau pascani. Nici macar de forta bruta a unor uniforme a celor cu doua clase. “U” suntem NOI, vocali sau tacuti, copii de 17 ani sau “veterani” cu tample albe. “U” este copilul nostru si noi suntem copii lui “U”.

“Ce nu te omoara, te intareste” . Lozinca sau nu, asta e crez si fapta. Si pentru ca “U” este ALTCEVA in acest peisaj sumbru, tot la “U” s-a inventat “biletul de solidaritate”. Nu conteaza cat costa, nu conteaza cate se vor vinde, IDEEA ca suporterul va da o palma unor autoritati (sportive sau nu) face parte din IDEEA “U”. “Palma” asta nu inseamna violenta, inseamna RESPECT pentru ceea ce suntem.

Maine, 8 martie 2013, orele 17,30 niste nebuni frumosi vor cumpara bilete pentru un spectacol care le e interzis. Zeci de mii de lumanari pe vechiul Moina, cadouri copiilor lui “U”. bilete de solidaritate. De cate semnale mai are nevoie “noul Cluj” pentru a intelege ca sapca rosie face parte din sufletul comunitatii?

Asadar, VINERI 8 martie, orele 17,30, la casele de bilete, IMPREUNA, pentru “U” al nostru !

PS: pentru a nu mai fi “judecat” cum ca n-as fi obiectiv, o declar public: sunt SUBIECTIV, nu voi dezbraca niciodata haina suporterului si nu voi lua de pe cap sapca rosie. “Obiectivi” sa fie exponentii “noului Cluj”, sta-le-ar in gat!

Advertisements

2 thoughts on “Suspendarea care “U”neste

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s