Alaturi de medieseni

S-a anuntat de cateva zile. Un ministru care probabil e inconstient, a lansat bomba: va muta “conducerea executiva a Romgaz si Transgaz de la Medias la Bucuresti”, argumentand ca, pasa-mi-te, e nevoie de ei “la capitala” pentru a creiona strategii de dezvoltare si de participare a Romaniei, prin marile sale companii, in proiecte internationale.

“Mesajul” asta s-a tot schimbat. Ba ca “societatile raman la Medias, raman contributori locali, doar executivii pleaca”, ba ca, de fapt, e vorba de “sedii secundare/sucursale la Bucuresti”. Daca am fi niste cetateni din Andorra sau Scotia, nu am intelege de ce, aceste mesaje au produs panica, suparare, revolta, la Medias.

Romgaz1Numai ca noi suntem romani. Stim bine ce inseamna aceste mesaje. Stim bine cum s-a “mutat” SABMiiler (Ursus) de la Cluj sau Petrom de la Ploiesti. Unde? La Bucuresti, bineinteles ! Asa ca vrajelile astea cu “sucursale” si “executivi” sunt citite corect de opinia publica romaneasca. Nevoia de control total al celor doua companii profitabile (printre putinele) ale statului nu e singura explicatie. Am mai citit una pe care, credeti-ma, o vad lla fel de reala : in perspectiva anuntatei regionalizari din acest an, exista o batalie surda intre Brasov si Sibiu. Se pare ca Sibiul e “alesul” pentru a fi capitala uneia din regiuni, in detrimentul Brasovului. Si cum asta se pare ca e o decizie definitiva, ce s-a gandit ministrul Nita (brasovean): ” Ia sa ii stirbesc Sibiului puterea economica”. Pentru ca fara Romgaz si Transgaz, Mediasul moare, Sibiul sufera. Mama ei de “capra vecinului” !!!

Asa cum am protestat impotriva “noului Cluj”, asa o voi face si acum. Cand spui Medias spui gaz metan. Sa nu ii lasam sa ramana doar o amintire !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s