Se poate naste o mare echipa…..

Sa ne intelegem de la bun inceput : cand spun “mare echipa” doar cei care stiu ce a insemnat “U” de-a lungul a aproape un secol inteleg. Nu una care sa tanjeasca la Champions League, la trofee nenumarate si “remunerate”, nu una cu vedete de “Click”, “Can-Can” sau mai stiu eu ce revista bulevardiera,

uclujS-au adunat care de pe unde a fost. Ratiu, scapat de “calvarul Sportul Studentesc” al uzurpatorului Siman, Ducu Ninu de pe la echipele unde era tot imprumutat, Borza revenit dupa ani de plimbari pe harta Romaniei, Hidisan spre refacerea gandului ca nu e doar speranta. Li s-au adaugat “fraierii” ramasi in iarna dupa (al catelea?) exod in masa: Ciupe, Nicola, Muzac, Ad.Popa. Au castigat un portar (Bosneag)care a stiut sa fie 3 ani rezerva rezervelor. “Niste expirati” ar spune superior orice “iubitor de fotbal” neutru si, asadar, extrem de “avizat”. Mai au ceva, “expiratii” astia : un Ganea. Ion Viorel. Unu’ la fel de incruntat ca antrenor cum era ca fotbalist. Un “talamb” care spune ca el “a mizat de la inceput pe 3 puncte cu Dinamo”. Dar care le-a cerut (si se pare ca “expiratii” astia au inteles) sa munceasca. Sa fuga. Sa fie mereu primii. Sa nu se fereasca de nici un contact cu adversarul. Sa puna capul in gheata adversarului precum legendarul Dr. Luca. Si uite asa, pentru suporterul “U”ist adevarat, se poate naste o “mare echipa”. Ati inteles acum de ce e “mare” ! Pentru ca modul asta de a aborda jocul place spectatorului. Pentru ca in felul asta, indiferent daca castiga sau pierd, suporterul “U”ist ii va aplauda. Precum marile echipe cu “U” pe piept din ani 50 sau 60.

Mai e ceva. “U” asta al nostru, asa “sat fara caini” cum e el acum, le ofera cateva avantaje. Lui Ganea, ca nu e nimeni “sa ii faca echipa”, o face el, asa cum stie. Apoi, fara mopuri prin preajma, echipa asta nu mai e in jocurile de culise ale nimanui. E “a nimanui” si joaca ce stie si ce poate.

Ma gandesc ca prin birourile Romprestului bantuie acuma o mare nelamurire : “Bine ma, Limoniule, l-am pus pe Tiril ala si vad ca in 2 luni ala s-a cam atasat de ce e “U” si nu ne mai face jocurile. Asta treaca mearga. Dar, ma Limoniule, l-am pus pe talambu’ de Ganea si uite ma ca astia tot castiga puncte. Ce dracu’ ma Limoniule, asa ne-a fost vorba?

Cand credeam ca fotbalul, sportul in general, a cam incetat sa se joace in arena si e mai mult prin birouri, la “U” se poate naste o mare echipa !

Haide “U” !

Advertisements

2 thoughts on “Se poate naste o mare echipa…..

  1. Inca o dovada ca spiritul poate modela materia ! Frumos scris, corecte observatii. Pacat ca nu pot si citite de marea masa de trbaluitori clujeni si , mai ales, de multimea suporterilor anesteziati de indemnul la violenta dat de jurnalistii inconstienti. Insolventi.

  2. superb comentariu;dar nu numai superb ci si adevarat de-a….devaratelea.!!!nu??f.fain.!Haide ”.!”U”sa-i mai batem si pe ..ga[u]zarii astia si am scapat.!succes baieti.!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s