Precizari…..pentru cei cu ochelari de cal

Am intrat intr-o morisca a dezinformarii. In morisca asta se amesteca adevar si minciuna cu o voluptate demna de o cauza mai buna.

Disputa momentului : cine/de ce/cu ce scop a introdus in planul de reorganizare al lui “U” notiunea de “socios”. Planul ala care e ca o Fata Morgana. Il comenteaza toti dar nu l-au vazut decat “initiatii”. Nu ma numar printre ei. Din disputele, luarile de pozitie, vorbele aruncate, ce sa mai inteleaga omul?

Ca initiator al proiectului Suporter “U” o sa fac niste precizari. E pentru ultima data. Consider ca am spus destul ce si cum, din acest moment, doar rauvoitorii si clevetitorii nu vor intelege. Asadar:

Suporter “U” NU A FOST gandit ca un proiect “socios”. Alaturarea acestui termen a venit candva, in vara/toamna anului trecut, de la un jurnalist. Care considera, poate onest, ca prezentandu-l asa, e mai usor de inteles pentru cei nefamiliarizati. Asadar Suporter “U” nu a fost si nu avea cum sa fie un proiect socios, intrucat exista atat impedimente legale cat si de conceptie.

Suporter “U” NU A FOST gandit ca un proiect adresat galeriei, nici macar suporterilor activi doar prin prezenta pe stadion. Suporter “U” a fost gandit ca un proiect comunitar. Latura financiara, contributia la finantarea activitatii sportive era cumva pe plan secund. Dupa un deceniu in care tot ce se intampla la clubul asta era obscur, suspectat de fraude continue, proiectul asta dorea sa fie un catalizator de transparenta si neinteres material. Suporter “U” a fost gandit ca o asociatie care sa creasca organic, sa catalizeze energii si resurse materiale pentru sprijinirea “Universitatii”. Atat.

Ceea ce ne este prezentat acum ca fiind “introducerea proiectului socios in planul de reorganizare” nu e altceva decat o mare dezinformare. Ceea ce apare acolo (in masura in care este real) nu e altceva decat o banala si des utilizata infuzie de capital prin emiterea unui numar de actiuni suplimentare la un SA guvernat de Legea 31/1990. Ca, total neinspirat dar probabil din ratiuni de a castiga simpatii, aceasta emisie de actiuni e comparata cu socios, nu e altceva decat o inabilitate sau o incercare eronata a initiatorilor planului.

Afirm aici si acum, pentru ultima data ca nu am nici o implicare nici eu si nimeni din ASR in aceasta initiativa, nu stiu cine si de ce a facut-o. Toata aceasta involburare a apelor artificial creata ma duce cu gandul la alte interese. De care unii sau altii se folosesc. Folosind, la randul lor, oameni de presa. Sau in fine, unii asa se dau.

“Ajunge o bata la un car de oale” spune o vorba batraneasca. Am spus ce aveam de spus. Din momentul asta, orice referire la mine sau Suporter “U” altfel decat in spiritul celor expuse mai sus nu e decat dovada ca, de fapt, nu asta se urmareste, nu e vorba de nici o ingrijorare sincera pentru vreun cal troian, ci cu totul altceva. Ce? Intrebati-i voi pe cei cu ochelari de cal !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s