Despre licentiere si “ochelari de cal”

Si veni si “verdictul” : doua echipe de traditie din fotbalul romanesc nu au luat “licenta”. O sa scriu termenul asta mereu cu ghilimele pentru ca mie mi se pare a fi un imens bullshit. Noi inventam mereu reguli de dragul altora, fara sa vedem care e situatia de fapt.

Inteleg ca in comisiile vietii sunt cu precadere juristi. si sunt, vezi Doamne, “autonomi”. Care Doamne e juristul ala care nu stie corobora niste legi si regulamente? Care e juristul ala care nu stie ca INDIFERENT de tipul, forma, continutul unui regulament, ca ar fi al FRF sau al Organizatie Prasitorilor Clandestini de Cucuruz, astea NU POT BATE O LEGE A STATULUI ROMAN ? 

Ca sa nu ne plangem mult de mila, eu o sa pun niste intrebari punctuale : In Regulamentul de Licentiere (cel aprobat in octombrie 2012) se mentioneaza un criteriu din cele cinci ca fiind cel de INFRASTRUCTURA. Tot acolo se spune ca la acest criteriu, cluburile supuse “licentierii” TREBUIE sa aiba stadioane OMOLOGATE minim cat III UEFA, conform art 41 din ROAF al FRF. Si ce spune acest articol ? Ca stadioanele TREBUIE sa aiba MINIM 7,000 de locuri SI ca exista o norma MINIMA de locuri acoperite : minim 3,000 acoperite pentru cele  intre 7,000 si 10,000 si minim 5,000 acoperite pentru stadioanele cu peste 10,000 de locuri. Acest criteriu este EGAL cu orice alt criteriu sportiv, financiar, de securitate , etc. O sa insir o serie de cluburi care NU INDEPLINESC acest criteriu :

Concordia Chiajna are stadion de 5,123 locuri – sub 7,000 – licenta frauduloasa

Pandurii Targu Jiu are stadion de 9,200 de locuri – nu are 3,000 de locuri acoperite – licenta frauduloasa

Otelul Galati are stadion de 13,000 de locuri – nu are 5,000 de locuri acoperite – licenta frauduloasa

Nu am insirat aici echipele ce probabil vor retrograda (Iasi, Severin, Bistrita) sau “comunistele” Steaua si Dinamo care “au rezolvat” situatia cu un contract cu National Arena.

Vorbim de “judecata dreapta” ? Sa fim seriosi ! Stiti care e “frumusetea” acestei zile ? Ca vom avea anul viitor probabil in locul unui derby “U” – Rapid, cel mai vechi din istoria fotbalului romanesc, un adevarat derby Sageata Navodari – Damila Maciuca ! Asta da lovitura pentru detinatorul drepturilor TV !

Va fi timp de decantare , va fi vremea analizei, vom vedea CINE si DE CE a lasat ca lucrurile sa ajunga aici. In ceea ce priveste pe “U”, este evident ca “noul Cluj” si-a facut “datoria”. Nu am nici o problema, “U” al nostru e la fel de viu si intr-o liga inferioara, ma gandesc doar ca, de acolo de sus, Guga, Tony Dascalu, Coracu, Doctorul Luca, Dan Anca, ne privesc inlacrimati. Lor ce sa le spunem ? Ca truda si iubirea lor a fost facuta ferfenita de “noul Cluj”?

Eu stiu un singur lucru: daca “U” a fost capabila sa traiasca pe timp de razboi, va reusi sa treaca si peste “razboaiele din timp de pace”.

PS : In momente ca astea, exista niste “mistocari” notorii care n-au altceva de facut decat sa atate in continuare. Ei, cei care se vor “alternativa”, ei care clameaza ca suporterii trebuie sa ramana doar suporteri, ei care, in acelasi timp discuta continuu despre planuri de reorganizare si vinovatii, ca si cum astea nu ar fi acte manageriale si ar fi o depasire a conditiei de suporter. Ei, cei care de prin februarie au incetat brusc si vinovat editorialele “vitriolante” la adresa cuplului Busca-Limoniu. (sa nu uitam niciodata : BUSCA nu a platit datoriile catre Finante si altii , LIMONIU a bagat clubul in insolventa) Ei, care si-au inceput “ofensiva purificatoare” dupa ce actele huliganice ale Jandarmeriei clujene au fost sanctionate prin luari de pozitie clare si intransigente. O fi intamplator, n-o fi ?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s