Unitate? Diversitate? Diversiune?

Evenimente majore nasc reactii pe masura. Uneori evenimentele nasc reactii, alteori insa reactiile nasc evenimente. Atata timp cat reactiile sunt in limita coerentei, a decentei, a acceptarii ca si altii pot avea dreptate, totul e in ordine.

Eu nu doresc unitate. Eu doresc diversitate. Intotdeauna diversitatea a permis nasterea unor idei bune. Intotdeauna diversitatea a permis afirmarea acestor idei. Vorbim insa de idei nascute din judecata coerenta, idei pozitive si constructive. Nu mai putin important, forma lor conteaza.

Cum evenimentele la “U” se precipita, cum dintotdeauna suporterul “U”ist a fost unul care gandeste si nu parte a unei mase de manevra, diversitatea este normala. A avea idei nu-i o competitie cu ceilalti. A avea idei e o competitieĀ pentru binele comun. Nu am pretentia ca pot analiza coerent si cu profesionalism ceea ce se intampla azi cu suporterul “U”ist. Sunt doar crampeie de ganduri. Unele triste, cand vad ca diversitatea asta de care vorbeam e vazuta ca incrancenare. Dupa principiului ala din bancul cu “Da, dar amanta noastra e mai frumoasa decat amanta lor!”

S-au strans 100 de “U”isti in jurul unui crez comun. Si-au dat si o forma organizatorica. Si-au spus Asociatia Sepcile Rosii 1919. Au chemat mereu alaturi pe oricine doreste. Ca membru sau nu, Au chemat in cateva randuri oameni la dialog. Ultima data inainte de Pasti. Au crezut, ei, cei 100 de “prosti”, ca oricine e binevenit alaturi. Au receptionat intotdeauna asa-zisele “cereri la dialog” venite invariabil din partea acelorasi cativa. Nimic nu e mai onest decat dialogul fata in fata. La intalnirea dinainte de Pasti au venit nici mai mult nici mnai putin decat 5 (cinci) oameni dinafara asociatiei, cu inima deschisa si dorinta de dialog. Bineinteles, nu aceia care, chipurile, cereau dialogul. Au venit cinci oameni din tribuna “U”ista care au dovedit ca le pasa. Ceilalti? Cei “cativa” mentionati mai sus? N-au ei treaba cu dialogul, nu asta era scopul “diversitatii”. “Diversitate” sau “diversiune”, ca si asta ar trebui lamurit.

Nu vorbesc decat in nume personal, dar, cunoscandu-mi “colegii” stiu ca gandesc la fel. Asociaia asta, cu bunele si relele sale, a incercat sa faca ceva. Nu ne putem judeca singuri. Ca a fost mult, ca a fost putin, asta nu putem noi judeca. As vrea ca la fel de “putin” sa faca oricine simte in alb-negru. Asociat sau individual. Pentru ca inainte sa arunci cu pietre ar fi onest si corect sa te intrebi tu, in eul tau interior, ce ai facut tu, individ sau grup, si abia apoi sa “infierezi cu manie proletara”.

Din pacate s-a ajuns departe. Sau nu, nu “departe”, s-a ajuns “prea jos”. Oricat as intelege stilul pamfletar-jurnalistic al celor “cativa” de care vorbeam mai sus, oricat de vitriolante ar fi exprimarile lor, minciuna, neadevarul si mai ales ura sunt ca un fir rosu in “acuzele” lor. Pana nu e prea tarziu, pana nu se ajunge la gesturi extreme, le cer sa gaseasca in exprimare si in gand calea bunului simt. Ca nu au inventat ei apa calda si nici nu sunt detinatorii adevarului absolut.

Diversitate? Categoric DA. Bun simt? Onoare? Eu inca le astept !

PS : Gandurile de mai sus reprezinta opinia mea personala si nu a Asociatiei Sepcile Rosii. Gandesc ca asa e onest, sa se stie asta .

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s