Oamenii lui Tomi

Nu il cunosc. E doar un nume despre care am auzit. Si i-am vazut initiativele. Un om care isi respecta conditia de OM si ii indeamna si pe altii sa o faca. Si are succes.

Numele lui este Kadar Tamas. Clujean stabilit in Medias. Omul asta are suflet, energie, stiinta si multa minte. Unii ati spune ca este un idealist, un visator. Desi face lucruri ale naibii de concrete.

Ochi critic, el vede. Si nu se multumeste cu constatarea amara “ce multe sunt de facut”. Pur si simplu are initiative. Acuma e drept ca are in jurul lui OAMENI. Nu o sa le dau numele pentru a nu uita pe cineva. Ar fi nedrept.

“Tomi” pentru cunoscuti, impreuna cu OAMENII din jurul sau, fac ceea ce ar trebui sa faca poate autoritati. Nu se lamenteaza, ci FAC. Sa va spun cateva din initiative, poate reusesc sa insuflu microbul “sa facem” in locul lamentarii “ar trebui facut”.

Spitalul din Medias are o unitate UPU (Primiri Urgente). Are o usa de acces de pe vremea lu’ Pazvante. “Oamenii lui Tomi” s-au hotarat ei ca e vremea sa o modernizeze. Ca autoritatile n-au bani de asemenea “investitii minore”. Asa ca au impanzit Mediasul cu cutii de donatii pentru a strange suma necesara. Cateva mii de euro. Musai cate putin de la multi. Ca asa invata si lumea sa aiba spirit de initiativa

Urne spitalul Medias

Alta: au constatat ei ca Hula Mediasului, iesirea spre TgMures/Cluj e plina de gunoaie. Ca asa sunt concetatenii nostri: demoleaza ceva, hop pe Hula. Au o canapea stricata, hop pe Hula. “Oamenii lui Tomi” au luat initiativa. Au curatat o rapa de gunoaie. Cinci tone de gunoaie. Usor nu le-a fost. Dar au facut-o. Si promit ca vor reveni. Acolo,si la alte rape.

Medias Rapa DN14

Azi vor “renova” un parc de joaca pentru copii. Si sunt convins ca o vor face cu drag, cu zambetul pe buze, oricat de greu ar fi efortul fizic si oricat de diferita ar fi aceasta munca de preocuparile lor cotidiene.

Sunt convins ca “Oamenii lui Tomi” nu se vor opri aici. “Initiativa pentru Medias” va merge mai departe. La inceput am crezut ca e doar un strigat de revolta. Impotriva unor autoritati imobile si uneori nesimtite. O fi si asta. Dar constat ca e mult mai mult. Este bucuria de a face ceva pentru ei si pentru comunitate. Comunitatea “oamenilor faini de Medias” e un exemplu pentru multi care ar putea face atatea . Devine marca inregistrata.

O fi “omul sfinteste locul” un sablon, dar in cazul lui Kadar Tamas e chiar un crez.

Advertisements

3 thoughts on “Oamenii lui Tomi

  1. Pingback: Romania contrastelor | Calhoon's Blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s