Poarta raiului

Pasii mi-au fost calauziti spre un taram de vis. Acolo, la poalele Surianului, la 1700 de metri altitudine. La Poarta Raiului. Nu se putea nume mai potrivit. O liniste cutremuratoare. Si, surprinzator pentru tara asta sufocata, extrem de curat. Ca deh, gratarele si manelele se fac mai aproape de asfalt, nu dupa un drum forestier de aproape 30 de km.

Acolo, printre reprize de ploaie cu grindina amestecate cu soare atat de stralucitor, am inteles ceva. Cat de mici suntem iun fata lui Dumnezeu. Si ca doar natura harazita de Dumneseu poate “negocia intre stari”. Ca omul nu poate negocia cu sine. Ca nu iti poti negocia starea de om. Am invatat asta de la verdele crud si de la aerul curat. Am inteles, inca o data, ca nu poti fi neom si apoi sa iti negociezi iertarea. Ca omul, vorba unui venerabil al Cetatii, nu are doua “euri”. Ca nu poti fi azi grindina si maine soare. Asta numai natura poate. Daca nu ma credeti, priviti in ochii puri ai unui copil si veti intelege. Si nu incercati sa negociati. Privirea pura a copilului ar fi judecata suprema,

Advertisements

One thought on “Poarta raiului

  1. Si pentru ca nimic nu este pentru totdeauna bucura-te de lucrurile frumoase din viata ta si fii sigur ca vei depasi si momentele care te impiedica uneori sa zambesti!Verdele crud,aerul curat si inima plina de daruire si intelegere ne fac pe noi oamenii sa intelegem,uneori,care sunt valorile vietii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s