Romania contrastelor

Epoca de glorie a tipariturii a apus. Din pacate. Caci se potrivea tare bine o expresie. “Nici nu s-a uscat bine cerneala….

Va spuneam zilele trecute despre “Oamenii lui Tomi”. Oameni minunati care stiu ca doar a te plange fara a avea initiative si “a pune mana” nu e destul. Care fac pentru orasul lor ceea ce probabil ar fi menirea altora. Platiti sa o faca. Ei o fac pentru ca le pasa. Asadar au facut :

Medias Rapa DN14

Sa nu credeti ca efortul a fost mic. Nu a fost deloc. Oamenii astia nu au asteptat osanale si multumiri publice. Au asteptat insa, e drept, putin bun simt. Ca doar nu si-au curatat rapa sa o duca acasa. Impartita in vreo 50 de felii, cati au fost atunci, ca doar nu e pizza. Cand insa, dupa nici o luna, lucrurile se prezinta asa:

Rapa Medias 30 mai

te intrebi daca tara asta nu e blestemata. “Oamenii lui Tomi” cred ca meritam mai mult . Ca prin actiuni ca cea de la rapa, cate putin azi, cate putin maine, poate mai gasim vreun primar a carui grosime a obrazului inca nu a ajuns la grosimea pielii porcului, poate un functionar responsabil va avea un zvacnet de constiinta ca e platit din banii nostri.

Cand insa “nu s-a uscat inca cerneala….” si vezi gesturi mizerabile ale unor inconstienti, nu pot sa nu ma gadesc ce o fi in sufletul “Oamenilor lui Tomi” ? Si iti vine in gand o lege din tarile islamice fundamentaliste unde daca furi ti se taia mana. Pentru ca acesti mizerabili nu fac decat sa fure cate putin din sufletul “Oamenilor lui Tomi”.

Cu toate astea cum speranta moare ultima, inca speram. Ei, “oamenii lui Tomi” sigur spera. Spre onoarea lor ! 

Advertisements

4 thoughts on “Romania contrastelor

  1. Sa inteleg batrane ca te tragi de la Medias? Ce frumoase erau iesirile la Binder Bubi sau cu bicicleta la Bazna…
    Sa sti ca gunoiae sunt si aici, mai ales in zonele locuite de “noi”, latinos…..

    • La Medias mergeam in tinerete/copilarie. Aveam un unchi acolo care nu avea copii si se bucura sa ne invite pe mine si pe sora mea. Asa l-am cunoscut. In privinta oamenilor sunt sigur ca ai dreptate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s