Istorie vie : NICOLAE SZOBOSZLAY

“Eu nu doar antrenez, eu si educ”. este crezul unui om care la 88 de ani uimeste prin verticalitate, prin decenta si prin mintea limpede. Este istorie in viata. Este singurul supravietuitor al echipei “Universitatii” aflata in bejenie la Sibiu, urmare a Dictatului de la Viena. Este antrenorul emerit Nicolae Szoboszlay.

Foto Szoboszlay lansare carteA trecut poate mai putin observat un eveniment care merita sa fie titlul de “breaking news” macar a presei sportive clujene. In sedinta din 27 mai 2013, Consiliul Judetean Cluj a acordat antrenorului emerit Nicolae Szoboszlay titlul de “Cetatean de Onoare al Judetului Cluj – Clujean de Onoare”. OMUL care a spus intr-o seara, la Aiud, fascinat de cantecele lui Tony Dascalu “Eu aici, la “U” vreau sa joc”, a primit, astfel, o meritata recunoastere a unei cariere de jucator si antrenor cum nu a mai avut Clujul. Va vine sau nu sa credeti, Nicolae Szoboszlay a debutat in 1943 in poarta lui “U” in ultimul campionat inainte de intreruperea datorata razboiului, intr-un meci cu alta echipa alb-neagra, Sportul Studentesc.

Daca iti propui sa il asculti pe venerabilul Szoboszlay, trebuie sa te asiguri ca nimeni si nimic nu te va deranja ore bune. Pentru a putea savura fascinat amintirile sale. Si ai ce auzi : Lazar Sfera, Limpi Medrea, Sever Coracu, Tony Dascalu, Ioanovici, doctorul Luca, si atatia altii. Cand il asculti iti dai seama ca acest OM reprezinta ISTORIA. O istorie din care avem cu totii ce invata.

In loc de orice caracterizare, va las sa cititi mai jos “Motivarea” initiatoarei proiectului de Hotarare a Consiliului Judetean prin care i s-a acordat binemeritatul titlu.

SZOBOSZLAY 1

 

SZOBOSZLAY 2

Sa ne bucuram si sa ne inclinam in fata acestui simbol . Sa ne traiesti maestre SZOBOSZLAY !

 

 

Advertisements

One thought on “Istorie vie : NICOLAE SZOBOSZLAY

  1. Un om de o mare verticalitate. Un maghiar respectat si un cetatean roman onest, integru si de mare caracter. Sa traiti maestre. Aveti toata recunostinta noastra. Tempo “U”!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s