Ia romaneasca strabate mapamondul

Carol si Elisabeta copii Regina MariaSuntem atat de bogati ! Avem cu ce sa ne mandrim ! Exista cateva repere care strabat fiinta nationala. Unul dintre ele, portul popular romanesc. Priviti-i, alaturi, pe Carol si Elisabeta, copiii Reginei Maria a Romaniei, purtand mandri portul popular romanesc.

Cu ocazia Sarbatorii de Sanziene, comunitatea “La Blouse Roumaine” are o initiativa ce musai trebuie mentionata. A mobilizat romani din toate colturile lumii pentru a marca aceasta sarbatoare prin “Ziua Universala a Iei”, sub deviza “Imbraca planeta in IA romaneasca”

Afis Ie

Reactiile au fost pe masura acestei frumoase initiative. Au inceput sa apara anunturi de participare la aceasta sarbatoare din cele patru zari. O sa vi le prezint doar pe cateva, venite din cele mai surprinzatoare locuri de pe mapamond :

Bali, Indonezia :

Bali IndoneziaAland, Finlanda :

Aland FinlandaPanama City, Statul Panama:

Panama City PanamaVeracruz, Mexic:

Veracruz MexicJohannesburg, Africa de Sud :

Johannesburg Africa de SudInitiativa surprinzatoare dar atat de inspirata a cuprins se pare multi romani, din Canada pana in Australia si din Japonia pana in Argentina. Evenimentul va fi marcat si la Cluj:

Clujsi, cum altfel, “Oamenii lui Tomi” nu puteau sta deoparte si vor organiza, la randul lor o frumoasa sarbatoare la Medias :

Medias

Nu pot decat sa ma bucur ca exista astfel de initiative si sa le doresc tuturor celor care vor participa sa arate lumii intregi frumusetea portului nostru popular si, de ce nu, frumusetea fetelor noastre.

informatii despre aceasta initiativa gasiti AICI 

Fotografii : http://www.facebook/LaBlouseRoumaine10

Advertisements

3 thoughts on “Ia romaneasca strabate mapamondul

  1. Foarte frumoasa si interesanta “divagatia” ta cu ia. Iar la sura de la Greweln va fi minunat. Sunt sigur. Te duci?

    • Bogdane,
      Nu e o “divagatie”. Blogul asta nu poate fi exclusivist, vreau sa surprind, cumva “ganduri si fapte din Ardeal”, cu subiectivismul inerent.Incerc sa ma si sa va “hranesc” si cu altceva decat cu incrancenare. M-as bucura sa reusesc !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s