Personaje…….

Ne facem ca nu vedem. Ne facem ca nu intelegem. Vrem sa credem ca mai jos de atat nu se poate. Evenimente, oameni, cuvinte, ne dovedesc contrariul.

“U” a avut castig de cauza la TAS. A invins un sistem mafiot. Si-a castigat dreptul la demnitate. Bucurosi, mandri ca avem aceasta “izbanda” de etapa, nu vedem. Ca, in fapt, nimic nu s-a schimbat la “U”. Cel putin nu in bine. In actele societatii care gestioneaza clubul reapare inamicul public numarul unu. Si tacem. El spune ca e doar un act formal, ca nu va mai finanta activitatea, ca tot Marginean va conduce, ca resursele vor fi doar cele din drepturi TV si bilete. Si tacem. Bataia de joc continua. Si tacem.

Las’ ca altii nu tac. Ii pregatesc lui Busca reintoarcerea. Asa formala cum o fi (dar mai sti ce urmeaza?). Unul, inversunat adversar (ce elegant o spun) a tot ce misca in club, a tuturor celor ce au condus de vreo 15 ani incoace, unul care numara deplasari si face ierarhii, ne spune cate lucriuri bune a facut Busca. Un fel de “dare de seama” neceruta de nimeni. Aparuta asa, brusc, fara sa il intrebe cineva. Bineinteles, “asezonata” cu acuzele “fara numar” de “vanzatori portocalii” catre oricine il contrazice. Cu precadere catre cei din Asociatia Sepcile Rosii. Ca, nu-i asa, de ce fac aia ceva? “Nu mai bine ca mine, nu fac nimic, doar dau din gura?” Recunoasteti personajul?

Altii nu tac. Vorbesc. Si o fac cum se pricep si ei. Cu un aer superior, cu ironii penibile, cu un limbaj de adolescent inca nedus la femei. Asta e “ziarist”. Unde nu prea stiu. Nici nu ar conta, important e sa isi faca bine “treaba”. Cum care? Aceea de a “desfiinta” Asociatia Sepcile Rosii. Uita, stimabilul, “Guru de trei doamne si toti trei” ca a lucrat pe bani in campanii electorale. Cu mediul politic, desigur. Dar daca altii doresc implicarea in ultimul ceas al unor parlamentari de Cluj, astia sunt “manjiti portocalii”. El nu. El e integru. Un integru pe bani. Nu stiu cati, ca pe unde a “lucrat” rezultatele politice au fost zero. Poate, de aia, recompense n-a primit. Poate, mai sti, un picior in fund pentru “rezultate”. Acum si-a gasit cu adevarat “menirea”. Face praf pe oricine nu spune ca el. El e propovaduitorul “suporterului absolut, neimplicat” dar de sase luni nu vorbeste decat de acte manageriale.  Da cu toti de pamant. Stie totul. Si cand nu stie, spune ca stie. Cine sa-l mai verifice? Doar e “ziarist”, are surse. Recunoasteti personajul?

Mai sunt cativa. Nu multi (din fericire). Plamaditi din acelasi aluat negru. “Starnitorii de scandaluri”. Scopul? Dezbinare, scandal. De ce? Pai nu v-am spus? Vine Busca si trebuie sa nu reactionam. Sa ne epuizam resursele in lupte intestine, si cand ne-om trezi, pac! Busca e gata infipt. Romprestului ii transmit  insa sa fie atent. Astia tradeaza mai des decat se spala pe dinti. “Ziaristul” e cap de lista. Si de lance.

Prosti ne mai crezi, mai “ziaristule” !

Advertisements

3 thoughts on “Personaje…….

 1. De acord batrane.
  Am o intrebare. Pe ucluj.ro apare un link pentru ‘ “U”-ist Batran’. Un blog cam “tacut”. Din moment ce agreezi asta si agreeaza si ei, de ce nu ar putea sa adauge si acest blog. Si nu numai acolo. Pe site-ul clubului la fel. Si in multe alte locuri. Stiu, la fel ca si mine, eviti sa “colaborezi” cu ucluj.ro dar nu cred ca ai fi refuzat. Cred ca acest blog e citit de prea putini oameni. Si e pacat…
  Oricum, iti multumesc pentru postare. Tempo “U”!

  • Bogdane,
   Cand am inceoput sa scriu si altceva, am hotarat sa “unific” postarile. asa ca acel blog UistBatran care imi apartine, e acolo doar cu cele scrise pana la momentul “mutarii”. Nu eu l-am pus acolo, a fost pus prin amabilitatea lui gelu. daca el considera ca acesta ar merita pus, l-ar pune. Eu am pus link cu ucluj.ro la mine. dar nu-i musai sa fie si invers.
   Iti multumesc pentrui aprecieri, tot ce scriu e cu suflet, ca e vorba de “U” sau de orice alt subiect.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s