Personaje (II)….

Va spuneam despre “personaje” . Sa nu credeti ca fabulez. Personajul central este “ziaristul”. Omul care le stie pe toate fara sa stie nimic. Omul care scrie mult fara sa spuna vreodata ceva. Omul care scrie, de exemplu, asa :

siamezilor, iar aveti chef de sfada? Mai bine cautati-l pe ala ce-o scris Omagiu lui Tiril sa-i dati na na la fund. Daca v-o prins rusinea si vreti sa incetati balacarelile, ii suficient sa taceti din gura pe subiect, nu sa tot ouati ca voi nu mai raspundeti la provocari cind nu v-o provocat nimeni. De trei zile va tot raspund la labareli, dar sinteti un izvor nesecat de prostie. Haideti sa terminam, bine?”

Omul are verb. Adica le zice, ce mai! E plin textul de imagini pitoresti (“…nu sa tot ouati …”) , de decenta (“…raspund la labareli..”) si mai ales de aleasa pretuire fata de interlocutorii lui (“…sinteti un izvor nesecat de prostie..”). Mai conteaza ca de ani buni “sinteti” nu mai exista si e inlocuit de “sunteti”? Nu vorbim de un oarecare ci de ditamai “ziaristul” !

Sa va mai spun ca aceasta “eleganta” replica e adresata “siamezilor”, adica unui cadru didactic universitar si unui antreprenor in constructii. Intamplator, oameni cu coloana vertebrala si cu dragoste de “U”.  Doua “defecte capitale” pentru “ziaristul” nostru. Mai ales ca nu ii aplauda elucubratiile si nu ii canta in struna.

Precizez ca “raspunsul” citat e in spatiul public al site-ului suporterilor, unde “ziaristul”. neutru si echidistant, da un recital continuu. “Marele ziarist” (ce frumos rimeaza cu “Marele Blond” a carui cauza o propovaduieste) cred ca a uitat ceva : ala pe care il balcareste continuu, “prostu” ala care vremelnic a fost administrator judiciar a fost in functie pana in 29 mai. Dosarul la TAS s-a depus in 30 mai. Bun, rau, dosarul a purtat amprenta fostului administrator. Si se pare ca nu a fost asa de prost din moment ce ne-a adus castig de cauza. Fractura de logica in balcareala continua purtata de “eminentul ziarist” e evidenta. Dar si el stie asta. Nu-i pasa. Nu asta e misiunea lui ! Ci cea trasata cu delicatete precum ii e vorba de insusi “Marele Blond”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s