Distinctia unui DOMN

In anul 2013, unul din obiectivele Asociatiei Sepcile Rosii este realizarea unei statui a Doctorului Mircea Luca, unul din figurile emblematice ale secolului 20 in istoria “Universitatii” Cluj. Azi, 18 iulie 2013, a fost onorata o alta personalitate a “Universitatii”. Ca sa fac legatura cu initativa Asociatiei, as spune, ca avem in fata O STATUIE VIE : Domnul Nicolae Szoboszlay. 

In prezenta “coelgilor” de generatie (fosti sportivi de onoare ai Clujului, scrimeri, inotatori, fotbalisti), a oficialitatilor judetene, a membrilor Asociatiei Sepcile Rosii 1919, dar si a prichindeilor din grupele de copii ale “Universitatii”, DOMNUL Nicolae Szoboszlay a primit distinctia “Cetatean de onoare al Judetului Cluj – Clujean de Onoare“. Nu pot sa nu remarc, ca initiativa apartinei Doamnei Steluta Racolta – consilier judetean, intr-un consiliu dominat de barbati – microbisti.

Szoboszlay CJ1

Am avut in fata cu adevarat O STATUIE si un MONUMENT de civilitate, educatie, bun simt si profesionalism. Un om de la care am auzit niste vorbe de o profunzime iesita din comun. Un om pentru care cinstea, corectitudinea si fair-play-ul sunt mai presus de orice. Un om care a fost si a ramas un mare DOMN. Un om care vorbeste despre legendele fotbalului romanesc la timpul prezent, pentru ca a trait cu ele, le-a infruntat si de multe ori le-a infrant pe arena sportiva, dar au manifestat mereu RESPECT reciproc. Un DOMN care iti povesteste despre Bodola, Lazar Sfera, Joja si Radulescu-Jumate, Reinhardt si Petschovschi. Un DOMN din vechea spita a sportivilor clujeni. Un DOMN care nu uita niciodata sa aduca o floare daca se intalneste cu o doamna, care stie sa scoata palaria cu deferenta in fata oricui, de la portar la director.

Dupa Remus Campeanu, Domnul Szoboszlay este al doilea simbol alb-negru onorat de administratia judeteana in 2013. Sper ca acesta sa fie un semn al intoarcerii catre comunitate, precum si al NEVOII DE MODELE. Prichindeii de le “U” prezenti azi la festivitate au avut ocazia sa vada si sa asculte ISTORIA LUI “U”.

Szoboszlay Cetatean de Onoare

Sa ne traiesti , Lai-bacsi, sa ramai aceeasi figura verticala si plina de bun simt. Astazi, cand acest eveniment coincide cu ziua implinirii a 88 de ani, DOMNULUI Szoboszlay o urare din suflet : LA MULTI ANI !

Photos : Ziua de Cluj

Advertisements

2 thoughts on “Distinctia unui DOMN

  1. Ai scris din nou frumos, batrane. Nici nu se putea alfel despre un om mare, curat si onest.
    Sa traiti ani multi si sanatosi, domnule Szoboszlay. Multumesc, Calin. Tempo “U”!

  2. Unii oameni,nu sunt intodeauna ceea ce par a fi….din acest motiv acest domn,ar trebui sa fie un exemplu pentru multi dintre noi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s