Trompeta lui Marginean…

Se intampla atatea mizerii la clubul de fotbal “Universitatea” Cluj incat iti vine sa spui, cu lehamite, “Mai duca-se in……”. Si apoi iti amintesti. Ca ai fost dus pe Municipal si in Babes cand aveai cativa anisori de mana de tata. Ca i-ai vazut jucand pe Pexa, pe Uifaleanu, pe Oprea, pe Fanea Lazar, pe Tim Campeanu. Si parca iti inghiti sudalma. Pentru ca iti pasa!

uclujActionarii sunt decazuti din drepturile de administrare. In articolele legii, pentru ca realitatea e alta. Omu’ revenitului Busca impreuna cu Marieta vietii fac si desfac la clubul asta ajuns sat fara caini. Exista, desigur, un Comitet al Creditoruilor. Un fel de Consiliu de Administratie de criza, care ar trebui sa decida totul. Exista si un judecator sindic. Care aproba orice miscare. In articolele legii , ca vad ca in realitate acestia practic nu exista.

Mai exista, nu-i asa, “uneltele”. Se vorbea de ceva vreme prin targ ca Ganea a cam intrat in dizgratia marelui blond. Nu stim amanunte. Poate ca blondului ii e frica sa nu se repete un episod cu el pe rol de Mudura, poate ca Ganezul nu rezoneaza la dorintele venite dinspre familia singurului impresar care si-a procurat (cica) treninguri prin metode neortodoxe. Poate astea, poate altele. Cert e ca zvonul s-a intins. Trebuia, cumva, amplificat. Nu de alta dar prea isi castigase Ganezul respectul galeriei. Si pac! apare “marele ziarist”. Desigur, in stilul deja cunoscut, imbraca totul intr-o placinta cu gusturi diverse. Aminteste (ca da bine) de cele sapte strazi, ba ii mai si dojeneste pe Blond si Marieta lui pentru (chipurile) cheltuieli exagerate (avioane, hoteluri, etc), dar o face asa, ca un parinte care isi dojeneste bland odrasla, ca sa citeasca prostii si sa ramana cu impresia conmbativitatii sale . “Ia uite Domle, cum le spune asta, nu iarta pe nimeni….” si-or fi spunand unii. Numai ca adevarul e cu totul altul. “Marele ziarist” este trompeta Margineanului . Pregateste terenul pentru miscari viitoare. Nu oricum , inteligent (crede el). Intai ii lasam pe micii “apostoli” sa raspandeasca in mediile online ideile, sa devina, cumva, un deja-vu, sa nu para ca vine el cu barda. Si apoi, articolul. In care spune ce vrea Marginean sa spuna. No bun, e si normal, ala daca deschide gura fuge si gramatica si lexicul limbii romane si cer azil politic in Coreea de Nord. Asa ca misia de comunicator, de a umple troaca cu laturile gandirii sale o lasa “marelui ziarist”. Care, nu-i asa, combate. Noapte buna, “U”isti, “marele ziarist” o sa va dea el trezirea. Sa nu fie, insa, prea tarziu !

 

Advertisements

One thought on “Trompeta lui Marginean…

  1. Salut batrane si musai trebuie sa remarc ca macar tu ai ramas activ in ale scrisului. Stiu la ce “ziarist” te referi. Am citit si eu “essay”-ul sau. Dar oare el citeste ce scri tu aici? Sper sa-l traga cineva de maneca sa o faca. Mai e un “ziarist” acolo…
    In rest, noapte buna, cum spui…
    Doamne ce inseamna sa fi departe si sa poti face atat de putin…
    Tempo “U”!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s