Mai bine ati tacea…

Pentru ca nimic nu e intamplator, in spatiul informatiilor legate de “Universitatea”, noutatile curg una dupa alta. Acum avem parte de o noua polemica. Aceea legata de finantarea activitatilor. Asociatia Sepcile Rosii 1919 deranjeaza. Asta stiam. Nu stiam ca atat de tare. Aflam acum.

Despre articole mincinoase in publicatii minuscule nu merita sa vorbim. Despre “ziaristi” cu iz penal nici atat. Ca daca ne apucam sa facem legaturi. ajungem la acele “legaturi primejdioase”. Le vom dezvolta odata si odata.

Azi vorbim de finantari. Cand e vorba de bani, desigur, se nasc multe patimi. Cand vorbim de proiecte, oameni cu capul pe umeri fiind, ne gandim ca orice asemenea proiect trebuie sa aiba resurse materiale adecvate. Nu de alta dar altfel nu le poti face. Raman in stadiul de proiect.

Sa fim “aplicati”, nu? Site-ul Asociatiei Sepcile Rosii 1919 publica AICI lista donatorilor pentru cel mai important proiect in derulare, acela al ridicarii statuii Doctorului Mircea Luca. In spiritul transparentei cerute, se regasesc acolo toate sumele, de la 10 lei la sute sau mii de lei. Cinste celor care au inteles ca acest proiect are nevoie de resurse. Lecturati, va rog, lista. Eu le spun “MULTUMESC” fiecarei persoane sau societati aflate pe acea lista . Pentru ca AU INTELES. Ca proiectul despre care vorbim e al nostru, al tuturor.

Nu o sa trec cu vederea polemica legata de accesarea de bani de la autoritati locale prin proiecte punctuale. Proiecte care se adreseaza EXCLUSIV  copiilor “U”. Cine a vazut, macar si doar in fotografii, zambetul copiilor “U” la evenimentul Dar de CraciUn , vor intelege de ce e important fiecare leu. Ca nu vine nici de la Boc, nici de la Uioreanu.Vine de la comunitatea clujeana. Adica tot de la noi. Poate ca daca toti cei cu limba ascutita s-ar fi regasit pe lista de donatori prezentata mai sus sau pe oricare alta lista cu MACAR UN LEU, nu era nevoie de asemenea accesari. Ca e usor sa “dai din taste”. Mai greu e sa aduci acel zambet pe fata copiilor “U”. Ca acei copii citesc mai putin guestbook-uri si polemici. Ei se bucura de o ciocolata, o tabara, o masa calda. Pe care, nu-i asa, le poti face CU BANI.

Si pentru ca efectiv e vremea sa uitam de “manusi”, va rog respectuos, domnilor Ilies, Hossu, Cuibus, Abrudan si altii carora limba ascutita le e suficienta, sa va regasiti in efortul comun de a bucura inimile inocente. Si sa incetati sa va complaceti in balcareala virtuala. Veniti in real, Domnilor, puneti umarul . Daca nu va regasiti in eforturile noastre, o puteti face individual.Sau in grup. Prea putin conteaza.

Pana atunci, ma inclin cu respect in fata tuturor celor regasiti in lista mentionata mai sus. Si ii asigur de toata dragostea si respectul cuvenit unor oameni care SIMT.

PS : Cele de mai sus reprezinta opinia mea personala si nu e o pozitie oficiala a Asociatiei Sepcile Rosii 1919

Advertisements

2 thoughts on “Mai bine ati tacea…

    • Eu nu am luat nici un leu. Daca va referiti la proiecte ale Asociatiei, adresati-va acesteia, aici reprezint un punct de vedere personal. Fara suparare, asa e onest.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s