Sa ne luam “U” inapoi !!!!!!

uclujSpunem mereu ca “U” e un simbol. Si asa este ! Ca e parte din sufletul nostru. Si asa e ! Ca “U” acela al lui Hatieganu si Brutius Ratiu, al lui Lazar Sfera si al lui Mircea Luca, al lui Sepci si Szoboszlay, al lui Sever Coracu, Tony Dascalu, Radulescu-Jumate, Ioanovici, Ivansuc, Petru Emil, Marcu, Pexa, “U” acela despre care puteai vorbi ore si zile, este bucurie in alb si negru. Si asa este !

Si acum ? Daca facem un exercitiu lingvistic si ne gandim ca “U” din ultimele doua decenii au fost “ale lui” maja, timoce, banceu, danciu, dobos, walter, marginean, funar, apostu sau boc, ti se intoarce stomacul pe dos. Vina este A NOASTRA. ca mereu ne-am lasat amagiti de vanzatori penibili de iluzii. Care nu au facut decat sa isi bata joc, constant, spre propriul interes, material sau politic, de “U”.

Vinovati? Cei mentionati mai sus cu litera mica (si inca multi altii printre care nu pot omite minusculii reprezentanti ai Universitatilor clujene) dar, mai ales, NOI ! Pentru ca “U” este A NOASTRA . Si inafara de gesturi singulare, disparate, nu am facut NIMIC COERENT pentru a ne recupera comoara.

Trioul Walter-Marginean-Boc e “dusmanul” de acum. Adevaratul dusman suntem insa NOI, cei care uitam ca “U” e in noi de cand am invatat sa pasim. Va asigur ca suntem multi. Poate cei mai multi tac. Umiliti si dezorientati. “Masa tacuta” pentru care gestul maxim de exteriorizare e sa isi afiseze un fanion la oglinda masinii. Dar capabili, oricand, atunci cand vor fi CONVINSI, sa isi ridice privirea din pamant. Si vocea.

“Lumea nebunilor” de astazi ne face sa fim orbi. Sa ne lasam manipulati. Sa ne lasam amagiti. Impartiti. Oare, de acolo, din inaltul Cerului, ce ne-ar spune Dr. Luca sau Prof Bodea sau Iuliu Hatieganu ? In mod sigur, blajin, parinteste, ne-ar aminti ca “U” este A NOASTRA si ca daca nu o meritam, ei o sa o ia acolo, sus, langa ei. Poate ar fi mai bine. Macar pentru o perioada.

Daca nu, daca reusim sa ne trezim, daca “maturam” din calea lui “U” toate cozile de topor, vom face ceva !

Sa ne luam “U” inapoi !!!!!!!

 

Advertisements

3 thoughts on “Sa ne luam “U” inapoi !!!!!!

  1. din punctul meu de vedere “a lua inapoii” inseamna ca cineva, cindva, undeva “a dat”. “tinere” n-am prea inteles intentia ta de “a lua”. Tu “ai dat ceva?”.

  2. Pilu (de ce s-o fi semnand aici ‘Pllu’, doar el stie) a avut ultima scriere pe blogul sau in 20 august. Nu are nici acum, 26 august, nici un comentariu. Si nu prea sunt multe bloguri pur “U”-iste.
    Nici pe acest blog nu se inghesuie U-istii sa-si spuna parerea. E o apatie generala.
    E patetic apelul tau “batrane” si subscriu. Dar unde sunt ceilalti. Cand si de catre cine pot fi “convinsi”, asa cum spui tu bine?
    Taranul cand a fost intrebat de reporter ce parere avea despre revolutia in agricultura a raspuns: De-o revolutie nu suntem deajuns da de-o …. rascoala ne-adunam”. Oare noi am putea?
    Tempo “U”!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s