Despre oameni….

Cand vorbim despre oameni le cautam calitatile. Pentru ca suma calitatilor umane da calitatea comunitatii. Calitati sau “calitati”. De fapt si unele, si altele.

Credem si spunem ca oamenii sunt “fiinte superioare”. Ca rationeaza. Ca, prin actiunile lor isi imbogatesc viata lor si a semenilor. Uneori e asa. Alteori nu.

cc-001.jpgA fost, ieri, sambata 28 septembrie, o zi “Let’s Do It‘. O zi a curateniei “ca la tine acasa“. Oameni carora le pasa de oameni se strang si strang gunoaiele. Spunea cineva, emotionant de adevarat, ca “Let’s Do It” este “despre educatie si educabilitate“. Si are mare dreptate. Gunoaie adunate de decenii nu pot fi stranse intr-o zi. E drept insa, ca peste o luna sau doua, in acel loc, vei gasi doar gunoaiele “proaspete”. E si asta un inmens castig. Incomplet dar real.

Dar, pana la urma, “Let’s Do It” e cu adevarat “despre educatie si educabilitate”. Daca din sutele de liceeni care au participat la actiunea de ieri cativa doar vor invata ca a arunca gunoaie in natura e o adevarata crima, actiunea asta isi atinge un scop esential. Si sper ca e asa. Un comentariu in mediul online poate da sperante: “Ce mobilizare azi! Ca daca suni 2-3 amici sa iasa cu tine la o cafea nu ii gasesti, dar azi s-au strans cu sutele“.

Despre “oamenii” care genereaza mormanele de gunoi nu are sens sa vorbim. De dragul celor cu suflet care au participat la actiunea de ieri, o sa ii uitam pentru o clipa. Pedeapsa lor fie uitarea !

Pentru inca o lectie de omenie, de civism, de implicare, de educatie, multumesc tuturor. Se stiu ei ! MULTUMESC !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s