Pledoarie pentru Cetatea Luminii

Medias4A aparut firesc. Oficial, atestat, de la 1267. In fapt de mult mai multa vreme. Numele i se trage de la “Per Media” – “drumul din mijlocul tarii“.

Cu cativa ani in urma, autoritatile locale au adoptat “Medias-Cetatea Luminii” ca brand turistic. Din pacate nu au facut mai mult. Nu e timpul pierdut, acest brand poate fi valorizat.

Stiati ca Turnul Trompetilor de la Biserica Sf Margareta este aproape la fel de inclinat precum Turnul din Pisa? Stiati ca numele de “Cetatea Luminii” e justificata de multitudinea de semne solare existente in arhitectura vechiului burg? Ati auzit de “Gemenii” de pe cladirea Liceului Stefan Ludwig Roth? Dar ca in Turnuol Trompetilor a fost inchis, in urma unui conflict cu Matei Corvin, Domnul Tarii Romanesti Vlad Tepes ?

Good1

Despre  Cetatea Luminii si Misterele ei cu iz ezoteric-masonic a scris exceptional Vlad Dulea, pe blogul sau (click aici)  E ca un semnal de suflet, al nevoii de valori si traditie.

Lansez provocarea catre oamenii faini din Medias sa adopte acest concept. Sa se lupte pentru valorizarea Mediasului ca Cetate a Luminii. Stiindu-i, sunt convins ca vor reusi ! Ce spuneti, I Love Medias ?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s