Cat de tare pute “orasul-comoara”

Mult reprede decat credeam, revin la “Clujul – orasul comoara” si “non-administratia” sa. Orice om cu capul pe umeri constata ca din Clujul cu ifose de capitala regionala au ramas doar ifosele. Infrastructura stradala tot mai degradata, cladiri ce devin tot mai cenusii (doar le-am retrocedat, ce ne mai intereseaza) si mai ales o “administratie” opaca si incapabila sa lucreze in folosul orasului. Ca ne-a intrecut la buget Oradea si Timisoara, treaca-mearga, dar sa te complaci intr-o stare de letargie si nesimtire fata de locul acestei “administratii” in viata urbei, asta e doar una din “emblemele” de care se pare ca nimeni dintre cei implicati nici macar nu se jeneaza.

cluj2

Trei cazuri, trei “modele” despre cum actioneaza “administratia” Clujului:

Scrie Ziar de Cluj azi despre situatia   Centrului Protheus, al Asociatiei pentru Protejarea si Ajutorarea Handicapatilor Motor (APAHM) Cluj. AICI. Socheaza un amanunt :”In plus, desi incearca de sase luni sa ajunga in audienta la primarul Emil Boc, Doina Tudorica nu a primit inca niciun raspunsSASE LUNI !!!!!! 

In weekendul ce s-a incheiat au avut loc la Cluj Campionatele Nationale de Lupte Libere si Greco-Romane de Seniori ale Romaniei. “Sunt foarte indignat de faptul că Primăria municipiului Cluj-Napoca n-a fost aproape de noi, pentru că este un eveniment care se desfășoară, totuși, în Cluj-Napoca. Am făcut cerere de finanțare la Primăria Cluj-Napoca și n-am primit nici un răspuns”- Constantin Mandache, președintele Asociației județene de lupte Cluj. Declaratia sa AICI. (http://www.stiridesport.ro)

Intrebat despre impresia legata de primele doua luni de “Cluj-Capitala Europeana a Tineretului 2015”, Adi Dohotaru (Centrul Ratiu pentru Democratie) spune ( AICI ) ca “E revoltător că se investesc atâția bani publici în evenimente comerciale. Fără consultări publice, fără ca astfel de evenimente să celebreze în vreun fel multiculturalismul. Sunt finanțate de fapt niște chefuri de proporții pe bani publici….” – Transilvania Reporter

Fiecare dintre noi ar putea avea propriile sale trei exemple despre “non-administratia” Clujului. Pe ei ii doare undeva. Le-as spune ca vine 2016. Numai ca raspunsul lor ar fi : ei si? a mai fost si 2008, si 2012…….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s