Eroare? Incompetenta?

Nu se mai opresc “minunile” administratiei locale. Si asta nu pentru ca am crede in minuni, ci pentru ca acolo unde incompetenta, clientelismul si heirupismul se intalnesc, “succesul” este garantat.

Ultima veste venita dinspre Sala Polivalenta spune ca cei care au construit bugetul acesteia pe 2015 sunt niste diletanti (nu spun mai mult). Sa vedem ce spune “onorabilul”  Zoltan Kinizsi, director general adjunct: “Pe primele luni ne-au venit niște facturi la curent de 100 și ceva de lei, maxim 200 lei. Ultima factură care ne-a vneit este de 253.000 de lei. Nu ne-am așteptat și încă nu știm de ce suma e așa mare, mai ales că avem și panouri fotovoltaice montate, tocmai pentru a reduce costurile. Apoi mai avem de plătit 900.000 lei impozit către primărie”. Cum adica???? Pai mai stimabile, “100 si ceva de lei maxim 200” platesc eu lunar la un apartament, cat de batut in cap sa fi sa te gandesti ca asta e consumul ditamai constructiei? Exista o carte a constructiei, exista un bilant energetic, cum naiba iti construiesti tu un buget bazat pe o factura care, probabil (daca nu e o eroare) contine doar un consum marginal? Amintesc ca acelasi Zoltan Kinizsi, inspector in Primaria Cluj, este si membru CA la Agrotransilvania. Adica un politruc (consilier al viceprimarului Horvath Anna), numit alaturi de alti politruci (Ionut Rusu – seful departamentului tehnic, Calin Cecalasan – deful departamentului evenimente, ambii “lucratori” in Primaria boculiana) in administrarea Salii Polivalente.

sala polivalenta cluj

In constructia aceluiasi buget a fost “omisa” suma de 900,000 de lei impozit pe constructie aferent anului 2015. De ce? Si pana la urma, ce au mai omis cei care au construit bugetul? La ce sa ne mai asteptam?

Avem la Sala Polivalenta un CA compus din 7 (sapte) membri, aia ce au pazit? Ce buget au aprobat? Cum a fost acesta fundamentat? Ca pentru 10,000 lei/luna cat incaseaza (cei sapte), puteau face efortul sa se uite putin peste ce aproba. Ca suma aferenta platii indemnizatiilor pentru CA nu a fost omisa din buget.

Se cauta un partener pentru a vinde “nameingul”. Experienta de la ClujArena nu a ajuns (trei ani s-a cautat si nu s-a gasit nimic). Insistam in idei de marketing nastrusnice si nefezabile. Ca si cand Clujul asta cu atata istorie sportiva nu are doua nume semnificative pentru a personaliza arenele. Unul e deja stabilit si aproape incetatenit: stadionul este deja (chiar daca nu oficial) Stadionul “Dr. Mircea Luca”. Sala ar trebui sa gaseasca (si inca repede) un nume similar.

Cat o sa mai suportam asemenea “gafe”? Si mai ales, cand o sa inteleaga administratia locala ca nu ajunge sa faci “eforturi bugetare” pentru a construi, trebuie sa intelegi care e rostul acestora, si sa le finantezi corespunzator. Ca iar ma intorc la “proiectele nastrusnice si futuriste” atat de dragi Primariei Cluj. Si imi amintesc iar de monorail si Somes navigabil. Si la tunele. Si la finantari de zeci si zeci de studii care raman studii.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s