Majuscula dintre cacareze

Incet coboara de pe soclu. Cum cine? “Regii” neincoronati ai fotbalului romanesc. Cei care si-au “cerut” statui. Intai a fost Hagi. O fi fost el mare, dar increngatura de relatii si aranjamente il aseaza in firescul sau. Langa “istoricul” Romica Pascu, ca si asa a fost reactivat.

Urmeaza Duckadam. “eroul” de la Sevilla (nu ma faceti sa scriu cu majuscule ca nu am de ce). Nu ajunge ca e vector de imagine pentru cel mai nociv (si puscarias) patron si personaj din fotbalul romanesc, nu ajunge ca linge blide pe la televiziuni. Spunea acum vreo doua saptamani “eroul”: “Nu e posibil sa jucam finala la ei. Sa le dea direct Cupa, nu se poate asa ceva”. “Atitudine” de adevarat campion, de parca vorbea Becali prin gura “eroului”.

Ce sa vezi, azi CEx al FRF a luat decizia istorica: finala Cupei Romaniei se va juca pe National Arena din Bucuresti. Stadionul unde joaca Steaua. Egale talerele astea ale FRF! Oneste si pline de respect pentru combatante. Acum, cu sacii in caruta, “eroul” tace. Nu mai zice nimic. Si ma mai intrebati de ce refuz majuscula?

cucuvea

In mod normal nu as face un capat de tara din asta. Ma gandesc doar ca mii de oameni vor fi privati de bucuria de a-si vedea echipa intr-o finala de Cupa a Romaniei. Ca nu-i de colea un drum de Bucuresti. Lor ce sa le spun? Ca avem un cantar stramb si talere inegale? Stiu asta si ei. Ca “eroul” tace? Nu ii intereseaza. Ii doare doar ca nu pot fi langa “U” !

Pentru acele mii de oameni, pentru generatia din 1965, pentru familia de “U”isti din ceruri, sa facem in dimineata de 31 mai un pod auto intre Cluj si Bucuresti. Mi-as dori sa vad firme de transport solidare cu acest eveniment. Sa vad bucuria si speranta. Si cantecele de dupa, indiferent de rezultatul final. Ca el, rezultatul, ni-l spune “eroul”, nu-i asa? Prin tacere. Pana la urma, ce nu inteleg toti idiotii care se cred smecheri, este ca “U” inseamna cantec si bucurie. Ei nu au de unde sa stie asta, asa ca ar trebui sa le-o aratam.

“eroule”, autocarele au pornit motoarele. Poti sta linistit, poti jubila, nu ne poti lua bucuria.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s