Cardasia aparentelor. Fuie MRF!

In loc sa ne vedem de ale noastre, ca vine weekendul si ne asteapta relaxarea, noi stam “cu ochii beliti” pe emailurile din Elvetia. In fine, “noi” insemnand aia carora le pasa. Io ii inteleg pe aia din deal. Ei au un interes, si-l apara. E drept ca e total imoral, dar asta e alta poveste.

Despre “bomba zilei” scrie Catalin Suciu AICI. Aparent corect. Ca este, nu-i asa, al nu stiu catelea an in care TAS stabileste ierarhii. Spune autorul, printre altele, ca: “S-a declanșat insolvența, dar comisiile federale n-au ținut cont de asta și-au penalizat formația clujeană cu o depunctare de 24 de puncte. Atenție, decizia dictată de Comisia de Disciplină și ulterior susținută de Comisia de Recurs n-a fost dată în unanimitate, votul indicând scorul de 3-2 în favoarea depunctării! Deci doi membri din cinci au susținut la Recurs că dreptatea , fie ea contrară normelor morale, ar fi de partea CFR-ului.Clubul s-a adresat la TAS, cum era de așteptat, iar Tribunalul elvețian i-a dat câștig de cauză, intepretând legea așa cum ea scrisă. Pentru TAS a contat legea insolvenței, pentru cei de la FRF nu. FRF s-a apărat invocând “reaua-credință”, CFR-ul s-a apărat cu textul de lege.”

De ce spun ca e APARENT corect? Pentru ca, draga Catalin Suciu, nu spui un lucru: ca toate comitetele si comitiile federale AU FOST / SUNT IN CARDASIE cu “marele victorios” de azi. Sanctiunile sunt clare, regulamentare, evidente, se refera la perioade cu mult dinaintea insolventei. Episoade ridicole de genul “scos faxul din priza” e doar pentru prosti. Tergiversarea aplicarii lor cu motivatii care mai de care mai puerile este, categoric, vina FRF. De parca nu exista o procedura judiciara numita “executor” care sa notifice intr-o forma legala o anume decizie. Desigur, pentru asta era nevoie de o tzara de minte, o mica schimbare de regulament. Apropo, acum, dupa episodul mentionat, s-a schimbat ceva prin cele regulamente? NU ! Tot “notificare pe fax” scrie, de zici ca suntem la inceputul anilor 90!

Inca un episod al CARDASIEI a fost fixarea datei comisiei la o zi dupa judecarea cererii de intrare in insolventa. Sigur, nu au putut estima ca este “o proasta de judecatoare” (citatul e de la un inalt functionar) care sa aiba tupeul de a se recuza. Si, desigur, asta i-a adus la limita procedurala. Doar ca, si aici, in loc sa invoce faptul ca decizia nu se refera la aspecte materiale sau financiare ci la o penalitate sportiva, care nu exista in Legea insolventei, s-au limitat, ca “prostii” (peiorativ, ca adevarul e altul) la prevederile legii susmentionate. Nicaieri in motivarea comisiilor nu reiese ca depunctarea a avut loc datorita nerespectarii unor termene din ianuarie 2015, inainte, asadar, de intrarea in insolventa. Una peste alta, FRF si-a aratat inca o data slugarnicia si au tratat un fenomen ca pe propria ograda. Felul in care “s-au aparat”, fara a angaja o casa de avocatura specializata, e definitoriu pentru mizeria generala. Motivarea din februarie, tonul si expresiile au avut si ele rolul lor. Realizez acum, ca de fapt erau valatucuri de fum. Pentru a ascunde lacuna totala de logica

No si acum, dealul s-a suit din nou sus. La cat e de mare rahatul, as zice ca “precum cocosul pe gramada de balegar”. No, daca acolo le e locul, daca acolo se simt bine, io ma bucur ca nu mai mirosim pestilentialismul asta. Ca nu mai e mult, se curata si rahatul asta numit “fotbalul romanesc”. Ca prea pute!

Luati-o cum vreti, mi-e egal. Ziceti-mi “frustrat”, ca nu ma deranjeaza. O sa capete unii glas. Ca pana acum, din februarie incoace, erau tacuti tare. Sclipiciul le da voce. Cica “iar e bine acolo”. No, mai dragilor glasuitori, tot prostu’ stie la bine. Adica VOI !

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s