Priviti in sus

Duminica 31 mai 2015. O zi care va ramane in amintirea afectiva a tuturor “U”istilor. Ziua in care “U” se intoarce la titlul de capitol din “Sepcile Rosii” a maestrului Chirila. Erau alte vremuri. Erau vremurile in care “Ce mult ne-au iubit bucurestenii” chiar avea un sens. Si un rost. Vremurile in care se purta inca palarie. Vremurile in care “Jos palaria!” era nu doar o formula de apreciere, ci una a recunoasterii “Domnilor”.

Cateva mii de clujeni vor merge la Bucuresti. Alte multe mii, zeci de mii, ii vor insoti cu gandul bun. Efervescenta pozitiva a unui asemenea moment face sa paleasca sezonul trist si “incarcat” care se va incheia duminica. Clujenii scriu frumos despre acest moment. O face Ovidiu Blag si Pilu Banoi. Ca ei, probabil si altii.

Inspiratul Ovidiu are mare dreptate: “Ei merg la întîlnirea cu Universitatea cea din inima lor, cea care nu ține cont de clasamente, de insolvențe și de falimente“. Pana la urma, ce ne uneste? Un clasament in care echipele sunt asezate dupa toanele si ifosele celor care “fac bine ca sa fie bine”? Sau o stare de liniste sufleteasca, simtind ca suntem o generatie privilegiata, precum cea din 65, care pot vedea pe “U” intr-o finala? Vor fi intre noi dintre cei care au vazut finala din 65. Va fi nea Titi, vor fi Coco sau Gabi Gagiu, Si vor mai fi, printre noi si in fiecare dintre noi, familia “U” din ceruri.

Ziua asta de duminica o sa o inchinam celor din ceruri. Insiruirea e prea lunga. Nedreptatea de a omite pe cineva ar fi prea  mare. Asa ca ramane asa: “familia “U” care ne vegheaza din ceruri.

Pentru ca …. “U”. Si pentru ca, asemenea unei intoarceri la vremurile Doctorului Luca, meritam sa purtam palarii. Palariile domnesti. Alea care fac diferenta intre simboluri si clone. Palarii transformate, duminica, in sepci rosii. 

sapca rosie

Pentru ca “Noi suntem Peluza Sepcile Rosii“. Priviti asadar in sus, de acolo ne priveste familia “U”. Pentru ei sa fim demni de “Jos palaria!”.

Capul sus, ca in ’65 !!!

Advertisements

One thought on “Priviti in sus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s