Gand de seara. Mai stam?

O vreme am tacut. Cica e mai bine asa. Nu cumva sa fiu acuzat ca vreau “sa ingrop clubul asta”. De parca as putea-o face. De parca nu sunt altii in pole-position. De parca acuza asta m-ar afecta. Doar nu o sa ma tem de un maniaco-depresiv si vreo cinci care il urmeaza. Asadar, nu mai tac.

Vad ca nu a comentat nimeni un document. “Emanat” de la Marieta Anastasescu. Despre viitorul sezon al lui “U”. A fost depus la dosarul de insolventa ca o solicitare de modificare (iar?) a planului de reorganizare. In lumina noilor conditii de divizionara secunda.

finala digi1

Ce spune “mirobolantul” document? Mai intai, e de subliniat ca el prezinta un buget pe trimestre din trim III 2015 pana in trim II 2017, cand se presupune ca se incheie insolventa. Se incheie? sa vedem…..

Asadar, din acea “constructie bugetara” rezulta ca in trim II 2016 “U” va promova in prima liga. Adica la anu’. E drept ca proximul campionat va incepe la final de august (probabil, ca inca nu stie nimeni), ca nu exista nici macar 7,800 de lei pentru a stinge o rata din platile catre fostul fotbalist Pele, ca nu exista lot de jucatori, antrenori, etc, dar pe hartie asa scrie. Ca promovam. Daca nu ar fi tragic, ar fi chiar de ras.

Venituri? Sa vedem. In perioada 1.07.2015-30.06.2016 (presupusul sezon de esalon doi) se prevad :

200,000 lei din vanzare de bilete. Cum seriile vor fi de maxim 14 echipe, ai maxim 13 meciuri acasa. Plus inca 5 intr-un playoff, adica 18. Inseamna 11,100 lei/meci, adica o medie de 1,100 de spectatori (ca nu cred ca se gandeste la mai mult de 10 lei biletul). Medie de 1,100? Hmmm…

100,000 lei sponsorizari si publicitate. De unde? Nimeni nu stie…

251,000 lei drepturi de difuzare. Pai de unde? 55,000 de euro dati de cine ? si de unde?

4,315,500 lei alte venituri din exploatare. What???? 1,000,000 de euro din ce? De unde?

Sa mai spunem ca in aceeasi perioada se “preconizeaza” cheltuieli de 5,829,820 lei, anul fiind incheiat cu o pierdere de 696,270. De fapt rostogolim datorii. Nu, adaugam acestei sume vreo 7-800,000 de lei cat reprezinta platile din plan catre creditori (in cazul fericit in care se aproba aceasta noua modificare de plan) si uite ca ajungem la un minus de 1,5 milioane, vreo 350,000 de euro. Da, dar cu o echipa promovata! Nu va suna de-a dreptul stupid?

Despre celalalt sezon (2016-2017) nu mai scriu ca acolo fabulatia e de o alta dimensiune. O sa spun doar ca se “preconizeaza” vanzari de bilete in acel sezon de 951,000 de lei. Si o valoare a drepturilor TV de 1,73 milioane euro.

Documentul, pentru curiosi, poate fi citit AICI

Cum zicea cineva, cifre puse acolo aiurea ca si asa nimeni nu le citeste. Miroase de la o posta a document facut la plezneala si fara macar o farama de baza reala.

Daca cu Marieta am lamurit-o, ma gandeam ca va exista cineva cu capul limpede care nu doar sa inteleaga ca tot ce face femeia asta sunt pasi spre desfiintare, dar sa aiba si actiuni concrete de incheia etapa asta neagra. Parghia esentiala, brandul si sigla, proprietate a Consiliului Local Cluj. Un contract expirat la 15 iunie, prelungit “de drept” prin lipsa de reactie a proprietarului. Chiar va mai asteptati dinspre acea pista la ceva? Nici macar o formala (dar necesara) luare de pozitie dupa ce echipa a retrogradat. Nici macar o intrebare pusa oficial, institutional. Nimic! Discutii pe la colturi. Or fi fost si or mai fi. Au tot fost de ani de zile. Si? Rezultatul? O uriasa si pagubitoare tacere.

Spuneam la inceput ca or fi care sa ma acuze ca “eu vreau distrugerea clubului”. Sa fie sanatosi. Sa stie doar ca ce spun aici (in acest post si, in general, pe acest blog) sunt opiniile mele personale. Si nu implica nici ASR, nici ONU, nici UNICEF si nici FAO. Asa ca de azi o sa intreb zilnic: nu e timpul, cu adevarat, sa ne luam “U” inapoi? Mai stam? Ne mai amagim?

Advertisements

2 thoughts on “Gand de seara. Mai stam?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s