Bucuria de pe gard

Targoviste, 29 august 2015, ora 12,56. Niste copii cu “U” pe piept s-au bucurat “pe garduri” alaturi de 100 de suporteri bucurosi ca le sunt alaturi.

Pentru Niczuly, Dulap, Mutu, Cordos, Coc, Boboc, P.Popescu, Ursu sau Schieb este prima data. Doar Calcan si Kovacs stiau cum e sa iti cante galeria dupa meci. Pentru cei neinitiati era un pic neclar la un moment dat care sunt jucatorii si care fanii. Si unii si altii si-au meritat din plin momentul de bucurie.

Pe garduri U

A fost un prim pas. O deplasare lunga si grea. Pe un soare torid si un stadion impietrit in anii in care acolo jucau Coman sau Dobrin. E la moda acum expresia “copiii Clujului”. Copii da, dar….. ai Clujului??? Pentru a fi asa ar trebui ca si Clujul sa o dovedeasca. Sa o doreasca si in cele din urma sa o merite. Deocamdata sunt ei cu ei si cu….noi.

Scriind azi imi vin in minte tot felul de sabloane atat de folosite. “Nu facem din victorie o nunta….”, “Mai e mult pana departe…” sau “Nici un meci nu seamana cu celalalt”. Toate astea pot fi, desigur, spuse. Eu o sa spun doar atat: dragi jucatori, ati castigat un val de simpatie. Prin determinare si bucuria jocului. Daca nu veti uita ca fara cele doua aspecte nu veti izbandi, viitorul va va apartine! Continuati ce ati inceput frumos la Targoviste !

Ma inclin in fata celor cu care am “impartit” arsita de la Targoviste. Intre 15 “fani” prezenti pentru o echipa craioveana ce nu mai reprezinta pe nimeni, intr-o deplasare de 200 de km la Bucuresti si 100 de clujeni care “umbla pentru U” 400 de km indurand arsita amiezii, e o diferenta precum cea din Finala Cupei din 31 mai. Adica intre adevar si impostura.

Haide “U” !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s