“U” e mai viu decat ar vrea unii

Priviti fotografia asta de pe site-ul http://www.stiridesport.ro :

U UTA

Ceea ce vedeti acolo e o disputa intre un copil de 19 ani (Marvin Schieb) si un “taliban” de 37 de ani (Sorin Botis). O disputa intre trecut si viitor. Botis a debutat in Liga I la UTA in 1997, cand Schieb avea un an. A jucat din 2002 pana in 2013 la echipe din Ungaria (Ferencvaros, Honved, Beckescsaba) sau din Rep.Moldova (Sheriff Tiraspol). Are 368 de meciuri jucate in prima liga din Romania, Ungaria si Moldova.

Acum amintiti-va, privitorii meciului de azi ( “U” – UTA ), prin minutul 30, de “expresul” Marvin Schieb trecut pe dreapta, intr-o cursa de la mijlocul terenului, pe langa Botis, pana la poarta adversa. Asta este cheia meciului de azi. Intre o exuberanta si o dezinvoltura data de valoare, uneori naiva, si un fotbal desprins parca din oglinda anilor 80, cu o stiinta a fragmentarii si a utilizarii excesive a fortei in detrimentul spectacolului. A fost alegerea aradenilor, si-au facut echipa dupa aceasta filozofie, se bazeaza pe Botis, pe Straut, pe Curtuius, e problema lor.

Scormonesc in amintiri sa gasesc un meci si o zi in care am vazut atatia suporteri plecand zambitori, linistiti si plini de sperante dupa un meci pierdut pe teren propriu. E dovada maturitatii si a sperantei. Este, probabil, cel mai mare castig al celor doua etape. “U” este mai viu decat ar vrea, probabil, unii. E mai viu decat toate prognozele pesimiste. La Targoviste am vazut 100 de oameni noua echipa de copii asudand pana in ultima secunda. Azi au vazut-o 3,000. Aceeasi exuberanta, aceeasi dezinvoltura, aceeasi determinare. Desigur, si aceleasi naivitati.

Papi, Sisi, copii….. Starea asta de bucurie vi se datoreaza. Este meritul si este obligatia voastra sa o pastrati intacta. Infrangeri vor mai fi. Liga a doua e plina de toate rebuturile ajunse la 30-35 de ani…. Forta bruta si minte putina. Rutina, muschi si cam atat. Toate astea pot fi depasite cu entuzismul vostru…. Valoarea va da voie sa nu va considerati deloc inferiori unor “talibani” de 35 de ani si 100 de kg. Cat timp veti pastra ritmul, placerea jocului, determinarea de a va depasi si de a invata din orice esec, veti avea alaturi aceeasi peluza calda ca si azi. 

Ar merita cateva cuvinte si “invizibilii” diriguitori ai clubului care fac parca orice ca ce e frumos sa nu mai fie. E insa pacat sa umbresc aceasta zi cu consideratii despre “capabilii” astia. O se le spun doar atat: “U” are o generatie de exceptie. Sa nu indrazniti….. sa nu va puna primejdia…. sa va bateti joc de generatia asta, cum ati facut cu atatea altele ! Sa stiti doar atat: cand se va porni tavalugul tribunei, alimentat de dorinta de a apara acesti copii talentati……e bine sa fiti departe. Definitiv!

Haide “U” !

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s