Este sarbatoare. Joaca “Universitatea”

Maine joaca “U”. Cu o echipa. E sarbatoare iar pe Stadionul Dr. Mircea Luca. In noaptea asta probabil ca echipa de copii a Clujului va adormi greu. Nu-i tocmai usor sa treci in patru luni de la un meci de juniori A sau de Liga a patra cu Armenopolis Gherla, la un meci in nocturna, saisprezecimi de Cupa Romaniei, meciul-vedeta al rundei, cu ditamai campioana Romaniei.

Ce sfat sa le dam? Ne e plin podul de sabloane, de indemnuri la barbatie. Le-am putea spune ca ei sunt intr-o situatie de invidiat. Nimic de pierdut, totul de castigat. Le-am putea spune multe.

Eu le voi spune ceva ce, cu siguranta, gandeste orice suporter alb negru:

Copii ai Clujului, cand ajungeti maine seara la stadion, zaboviti cateva secunde in fata sa. Este acolo o statuie. Este Doctorului Mircea Luca. Acel capitan al “Universitatii” care, o spune venerabilul Szoboszlay, “nu era cel mai talentat fundas, dar stia sa adune echipa in jurul sau si sa puna fruntea, de era nevoie, in bocancul adversarului, aparand culorile alb-negre“.

statuie 6

Si le-as mai arata ceva. Copii, ai Clujului, va amintiti ? Nu a trecut mult de cand erati asa:

U initiere

Iar acum ati ajuns asa:

U23093

Ce poate fi mai mobilizator decat gandul ca veti avea in spate o voce unica si puternica, aceea a peluzei “U”iste care va striga, simplu si cu suflet Haide “U” ?

Ca veti castiga, ca veti pierde, fiti maine, pe teren, unsprezece Mircea Luca si veti simti cu adevarat ca jucati la “Universitatea”.

Haide “U” !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s