Intrebari… Intrebari…

Ca asa-i la “U”. De la extaz la agonie nu e decat un pas. Mic de tot. Nici nu e vorba de rezultatul meciului de azi. Nici macar de prestatia jalnica a unui pseudo-arbitru care a incasat pentru meciul de azi 1,600 de lei. Nici de evolutia palida a copiilor (de asteptat poate dupa efortul de joi seara).

Aici e vorba despre diferenta intre adevar si impostura. Intre sufletisti si mincinosi. Intre oameni si bestii.

Dupa meciul de azi, in fata intrarii principale, un copil de nici 10 ani. Echipat ca la “regulament”, cu tricou, trening, esarfa si sapca. Cu lacrimi pe obraji. Dialogul e scurt si intrerupt de sughituri… “Ce faci, copile, aici? / Am venit sa il caut pe arbitru sa il intreb de ce nu a dat hent la golul ala al lor”

U O idee

Am “citit” in spatele disperarii usor copilaresti, intrebarile importante. Care, nu-i asa, nu au legatura decat formal cu meciul si rezultatul de azi. Intrebari care le aud multi in interiorul lor. Intrebari pe care le-ar pune si nu au cui. Intrebari catre Madam Anastasescu & family, catre “invizibilul extrem de vizibil” Marginean si catre ce a mai ramas din Walter-Busca dupa “fuga in Dubai”, adica juniorul.

  1. Cand nu spune adevarul administratorul : cand declara public ca nu exista vreun investitor interesat, sau cand prezinta contracte de vanzare pe care nimeni niciodata nu le inregistreaza, functionand doar ca o manipulare ordinara?
  2. De ce nu primeste Marginean o functie oficiala la club, din moment ce dirijeaza si dijmuieste tot ce misca ?
  3. Cand minte administratorul, cand declara oficial, prin site-ul clubului, ca “ne dorim ca Pojar sa se alature si el echipei tehnice” sau cand refuza orice contact cu el sau altii?
  4. Este adevarat ca incepand de saptamana viitoare Centru de Copii si Juniori ramane fara nici un leu (tocmai a intrat o “subventie” de la FRF alocata juniorilor), desi avem o echipa, a juniorilor A, cu 5 victorii din 5 si golaveraj 14-0 in Turneul Elitelor Under19 ?
  5. Ultima, si cea mai “grea”: de ce sunt refuzati orice investitori care si-au exprimat dorinta de a prelua clubul ? Cand va fi cazul vom nominaliza.

Deocamdata atat. Zilele viitoare o sa detaliem. Ca nu suntem prostii satului. Iar de manipulari ordinare ne-am saturat.

Stiu, unele (daca nu toate) intrebari sunt retorice. Raspunsuri intuite sau cunoscute. Pana la urma, nimic nou sub soare, doar am mai trecut prin momente negre. Daca altadata era vorba de nepricepere, acum vorbim de niste ordinari care isi fac mendrele “asistati” de o tacere suspecta a comunitatii “orasului-comoara”. Care are si el, asa cum avem noi toti, o vina considerabila. Ca ii suportam si nu ii ridicam de gulerele slinoase sa ii aruncam in suturi in fund dincolo de Feleac.

Daca va pasa de acesti copii talentati dar naivi si lipsiti de experienta acestor netrebnici, nu mai stati impasibili. Puneti, fiecare, intrebarile de mai sus (si altele pertinente care va vin in minte) zi de zi, ceas de ceas catre destinatarii ce uzurpa culorile alb-negre….

Va spuneam ca joi seara Doctorul Mircea Luca a coborat de pe soclu pentru a se intruchipa in unsprezece copii inimosi care au fost pe teren. E timpul ca echipa de “U”isti din ceruri sa se coboare in fiecare dintre noi, sa ne traga de maneca si sa ne intrebe simplu :”ce faceti cu U?” Raspundeti, rogu-va, fiecare asa cum simtiti !

Viata asta tin cu “U” !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s