170 de lei. Pretul tradarii

Una suta saptezeci lei. Pretul perceput de Universitatea Babes Bolyai pe loc de cazare in cele trei cladiri care formeaza Complexul Sport XXI din Parcul Sportiv “Iuliu Hatieganu”. Ce ironie sinistra ! Complex Sport ? Parc Sportiv?

Ceea ce se vorbea pe la colturi in zilele trecute, se pare ca a devenit oficial. Onor conducerea UBB, prin a sa Directie Generala Administrativa au oficializat definitiv despartirea Universitatii de sport. Stirea aparuta azi confirma o situatie de fapt.

Scriam, nu o data, ca nu exista nici un argument pentru care Universitatea care este reprezentata cu cinste si de sportivii lui “U” ( orice ramura de sport ar imbratisa ) sa se desparta miseleste de acestia. Sa ii ignore. Sa uite ca regretatul Hatieganu a donat pamant pentru constructia unui parc sportiv unic la acea vreme in Europa.

ucluj

O Universitate care are (spun ei) cea mai mare si performanta Facultate de Educatie Fizica si Sport din Romania, isi da afara sportivii. Ce argument poate aduce un vremelnic rector, ce argumente pot aduce profesorii ce compun Senatul UBB? Si mai ales (si o spun cu multa durere si dezamagire) ce discurs poate avea un decan al acestei facultati care este un fost mare sportiv de performanta al tarii asteia?

Stiu, o sa mi se spuna ca sportivii nu sunt (unii) studenti ai UBB. Poate e adevarat. Dar unii au fost. Si daca nu au fost, poarta cu mandrie emblema “U”. Si spun, oriunde merg : “Eu sunt de la Universitatea Cluj”. 

Nu voi intelege niciodata dihotomia asta intre Universitatea Babes Bolyai si Clubul Sportiv Universitatea. De zici ca sunt doi dusmani. Unii actioneaza de zici ca singurul scop e sa maximizeze profitul, ceilalti stau blegi si accepta o situatie care e intolerabila. As putea sa le amintesc celor de la CS “U” ca au in Consiliul de Administratie profesori universitari? Nu le dau numele. Mi-e jena de ipotetica lor jena.

In toata aceasta poveste trista nu am inclus echipa de fotbal. FC “Universitatea” Cluj este un alt subiect. Sigur ca si in acest caz putem vorbi de neimplicare a mediului universitar, am spus-o, dar aici lucrurile sunt atat de grave ca e musai sa fie stiute. In loc de soapte pe la colturi, vom incerca, in zilele viitoare, o imagine reala si cat de cat completa a mizeriei in care se zbate. Vor fi lucruri banuite, vor fi altele noi, dar vor fi spuse toate. Lumea trebuie sa stie. Ca apoi fiecare sa gandeasca ce e de facut. Avem o adevarata mina de aur, avem istorie, avem traditie. O lasam sa moara, din cauza unor netrebnici????

Pe maine !

Viata asta tin cu “U” !

Advertisements

One thought on “170 de lei. Pretul tradarii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s