E timpul sa spunem: “Regele e gol”

In finalul articolului trecut, va spuneam ca ne vom apleca si asupra echipei de fotbal FC “Universitatea”. S-au tot intamplat. Multe. Despre unele se stie, despre altele nu, cert este ca, fiecare, pe la colturi, vorbeste. Sau are asteptari. Sau si-a creat vise. Daramate. Urmate de altul. Care a avut aceeasi soarta.

Disparitia fizica din Romania a lui Walter a creat impresia (sau iluzia?) ca epoca sa, inceputa cu fast si continuata repede in mizerii si dezamagiri, s-a incheiat. Spun acum ceea ce poate mult simtiti: epoca Walter este in plina desfasurare. Chiar daca nu fizic, prezenta sa in spirit este covarsitoare. In cea mai neagra si jegoasa forma.

Parea ca retrogradarea e o izbavire. Ca, lipsit de orice interes pecuniar, Walter va lasa, in sfarsit, echipa asta din mana. Ca, nu-i asa, daca nu mai sunt bani, ce mai poate fi interesant pentru unul ca el? Fatala eroare ! Inconjurati de spiritul malefic a lui Walter, o tripleta Anastasescu-Marginean-Busca Jr. cu sprijinul unui Iordanescu (nu pupatorul de iconite dar de pe acolo), fac si desfac. Mint pe toata lumea. Si, cel mai grav, MANIPULEAZA.

Au fost “investitori” interesati de preluarea echipei? DA, au fost. Unul parca rupt din povestile fratilor Grimm (Giurgiu, un fel de Martian mai scolit), altul pasare calatoare geto-daca prin lumea handbalistico-fotbalistica moldoveana (Tudose). Nu stiu cat de doritori, nu stiu cat de potenti, nu stiu cat de priceputi. Mintiti si ei si noi de aceeasi tripleta de aur coclit.

"Biblia" si sapca fiecarui "U"ist

“Biblia” si sapca fiecarui “U”ist

Si pentru ca era evident ca vor trebui sa isi justifice (inca) prezenta la clubul asta, daca nu au fost, au fost inventati. Un sirian pe care nu l-a vazut absolut nimeni si despre care nu vorbeste absolut nimeni oficial (cu un act insa, fabricat frumos, pentru a justifica blocariea oricarei alte discutii). Si un (niste?) olandez (i). De ce nu? Inventam povesti si ne bagam noi, administrator judiciar (si fiica, si ginerica) in acte si contracte care nu au legatura cu administrarea.

Cand nu exista conflicte le generam. Si manipulam. Numai bine, o clauza cu stadionul nu ne place (desi am semnat-o) si poate fi scanteia nemultumirii. Asa ca mai inventam un subiect: din cauza aia mutam echipa. Unde? La Alba. De ce acolo? Mai cititi o data tripleta. A, dar stai, asta incalca actul aditional al contractului de cesiune a marcii. Perfect ! Si ce? Nu exista precedentul FCSB? (Mihai Hossu a descifrat primul cusatoria asta cu ata alba). O marca? un palmares? o istorie pana la urma? Ce-s alea? Valori pentru prostii de suporteri. Sa le-o dam, sa nu planga. Si “noi”, intre timp, ramanem cu o echipa (cativa tineri promitatori) si i-om vinde. La pret de Alba, ca doar Alba nu e Clujul. Dar ce conteaza? Orice ciupeala carevasazica e un plus la buzunar.

Dupa insiruirea asta, daca intrebi “Astia vor sa vanda echipa?” nu poti sa raspunzi decat ca NICI NU SE GANDESC! Nu conteaza o istorie de aproape un secol. Ce-i aia? E trecuta… Pe “noi” ne intereseaza ce e ACUM. ca pe langa ciupeala ordinara mai avem si de ascuns cine stie ce mizerii penale. 

Toate astea trebuiau stiute. Sa nu ne mai amagim, sa nu mai speram, sa nu ne facem iluzii. Cu toate astea,  EXISTA INTERES local important de a salva ceea ce mai inseamna “Universitatea” la fotbal. , Exista asadar disponibilitate de a incepe o reconstructie care sa salveze pe “U”. Cu o conditie: sa aiba cu cine vorbi, cu cine negocia, cu cine sta la masa. Si trebuie stiut si asta: cei care sunt de cealalta parte a mesei REFUZA ! Nu va lasati manipulati de povesti cu pesti si cocosi blonzi transavieni. Oamenii SUNT REFUZATI fara nici o explicatie.

Sa ne intoarcem putin spre echipa. Sau echipe. Centrului de Copii si Juniori i s-a transmis ca incepand din aceasta saptamana, nu mai exista finantare. Sa se descurce, asadar, cum pot. Cele doua echipe (Under19 si Under 17) participa in nou infiintata Liga a Elitelor. Cu rezultate deosebite. Echipe pline de talente veritabile. Pe cine intereseaza? Echipa “mare” este pe avarie. Deplasari lungi si chinuitoare cu sandwiciuri la pachet.

Angajatii clubului sunt neplatiti de luni bune. Majoritatea (putini cati au mai ramas dupa restructurari succesive) au ajuns la limita rabdarii. Dinspre Tribunalul Botosani vin sentinte definitive si executorii de sute de mii de euro catre fostii jucatori. Daca intrebi tripleta pomenita, dai de un zid. Nu stiu, nu vor, nu ii intereseaza.

Astea fiind spuse, tabloul fiind dezvaluit, e timpul ca ceea ce banuiam sa afirmam: “Cu adevarat REGELE E GOL!

Si totusi, care e solutia? Cum iese “U” de aici? Sincer, nu stiu. Fiecare sa gandeasca ceea ce crede ca e util, realist si fezabil. Poate ca impreuna acel “nu stiu” se va transforma in “se poate”.

Viata asta tin cu “U” !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s