Totul pentru juniorii Clujului!

Sa uitam putin de ligi si etape de seniori. Inglodati in terenuri proaste si fotbal de cartier, “seniorii” fotbalului romanesc nu provoaca decat mila.

Saptamana asta vom milita exclusiv pentru juniori. Si nu din vreo toana oarecare, ci pentru ca duminica va avea loc la Cluj adevaratul derbi de juniori al Romaniei.

In Liga Elitelor Under19, se vor intalni, duminica 25 octombrie, orele 12,00, pe stadionul Dr. Mircea Luca, cele mai bune echipe din Seria Vest a Ligii Elitelor Under19, FC Ardealul Cluj si “Universitatea” Cluj. Ordinea e asta pentru ca Ardealul e club organizator. Altfel, “U” este liderul seriei, cu o linie de clasament aproape perfecta:    8 7 1 0 22-1 22p. Partenera de duminica, Ardealul Cluj se afla pe locul 2, cu 21p.

Meciul de duminica este derbiul incontestabil al seriei, cele doua echipe fiind distantate deja de restul competitoarelor. Primele doua clasate din fiecare din cele doua serii se califica in semifinalele Ligii Elitelor Under19 a carei cstigatoare va juca, in sezonul 2016-17 in noua UEFA Youth Cgampions League.

Trebuie sa spunem cate ceva despre acest meci. Ideea organizarii derbiului pe stadionul Clujului ii apartine lui Ovidiu Blag. Cu sportivitate, cei de la FC Ardealul au acceptat nu doar sa joace pe Dr.Mircea Luca si nu la baza lor din Someseni, dar au acceptat si decalarea cu o zi a meciului, pentru a nu se suprapune cu deplasarea “U”istilor la meciul de Liga a doua de la Baia Mare. Semn de normalitate si de fairplay pentru care cei de la Ardealul trebuie felicitati. Asa cum felicitari merita si echipa de la SC CluArena SA care au acceptat si imbratisat imediat ideea.

Peluza Sepcile Rosii promoveaza meciul de duminica

Peluza Sepcile Rosii promoveaza meciul de duminica

Asadar, duminica 25 octombrie 2015, Clujul va fi al juniorilor. De acolo de unde au aparut la prima echipa Radu Crisan, Mita Butean, Catalin Tarcea sau Marvin Schieb, va aparea viitoarea generatie de “U”isti. E primul lor pas in fotbalul mare. Sa le fim alaturi!

Foto: Peluza Sepcile Rosii

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s