Bucurati-va de “U”

O sa va mirati, poate, dar mesajul din titlu este adresat in egala masura “U”istilor si baimarenilor. Stiu multi baimareni care sunt suporterii “Universitatii”. Altii tanjesc dupa “Minerul” acela cu Borz, Koller, Condruc, Radu Pamfil sau Ariciu.

Din toate astea a ramas “U”. Asa cum este, nacajit si ignorat de un oras-comoara ocupat sa asfalteze ce a mai asfaltat, sa mai sparga ce a mai spart…..

La Baia Mare vine “U”. Si vin “U”istii. Cei din Cluj si cei din Maramures. Vin “copiii Clujului”. Fara a fi patetic, fara a lauda exagerat, fara a omite greseli si limite, sunt, in momentul asta cei ce poarta pe umeri (bine zicea cineva) povara tricourilor purtate de Lazar Sfera, Guga, Ioanovici, Mircea Luca, Remus Campeanu, Dan Anca sau Viorel Mateianu. Semnificativ sau nu, stadionul pe care se va juca meciul poarta chiar numele lui Viorel Mateianu. Cel care a incantat Clujul alb-negru si a pus umarul la rezultatul istoric obtinut (in 1982 parca) de baimareni (0-0 cu Real Madrid).

Acum 15-20 de ani.... echipe-fanion. Foto: Romulus Lazar

Acum 15-20 de ani…. echipe-fanion. Foto: Romulus Lazar

Nu mai e, desigur, derbiul incrancenat din anii 80-90. O echipa de pusti lasati de izbeliste versus o echipa cocotata in varful clasamentului. Este, insa, o etapa in drumul spre centenar al “Universitatii”.

Bine v-am gasit, moroseni! Viata asta tin cu “U” !!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s