Sa va feriti, cand o veni tavalugul!

Stiam ca e incetatenit in fotbalul autohton o cutuma numita “bani la semnatura”. Era un fel de bonus pentru un jucator venit liber, pentru care nu trebuie sa platesti nimic. Bun, uneori cutuma asta era folosita ca un fel de sifonare. “Semneaza tu pe 100,000, noi iti dam 40,000 si sifonam 60,000”. O stiam, o spuneau toti, mai pe sleau sau in surdina.

Uite ca se poate si altfel: “Vrei sa joci/antrenezi….. vino cu bani”. Cu alte cuvinte am inventat cutuma “io vin cu banii, tu ma pui antrenor”. Daca e asa, vorba unui prieten drag, sa o extindem si la jucatori :”Vin cu un sponsor al meu, dau bani pentru a fi titular”. Pai? De ce nu? Daca tot inventam …. sa o facem pana la capat.

Papi stie ca am fost un critic al sau. Uneori a fost prea bland, alteori nu a gasit caile sa impuna rigori tactice sau disciplinare. Cu toate astea, a fost aici, langa “U”, de cele mai multe ori. A acceptat ce altii, (mai “U”isti in acceptiunea unora) nu au vrut. A luat o echipa cu medie de varsta sub 21 de ani, a inceput pregatirea unui sezon capital cu o mare intarziere, A fost si antrenor si team-manager…. A cautat cazare, masa, bani de motorina, a fost un fel de factotum la echipa asta lasata de izbeliste. A gresit cand nu a fost riguros cu actele de indisciplina, a cautionat derapaje ale celor numiti “copiii Clujului”.

"Biblia" si sapca fiecarui "U"ist

“Biblia” si sapca fiecarui “U”ist

Cu toate astea, a tinut-alaturi de niste copii usor uluiti de postura in care sunt- steagul sus. A tras de el si de ei (de copii). In 10 etape, echipa asta de copii nu a fost dominata de nici un adversar. Ba dimpotriva, a pus presiune (uneori naiva, vezi greseli si rezultate) pe toti. In ultimele doua etape au venit si rezultatele: 4 puncte din 6 cu doua echipe (una, Brasovul, de departe cea mai buna a seriei, cealalta, Baia Mare, in deplasare, liderul seriei).

Dar, pentru ca totul la “U” este, trebuie sa fie altfel, din birourile de la Bucuresti s-a anuntat ca trebuie sa plece. Ca onor conducerea are alte planuri. Ca il aduc pe Teja. Mihai Teja. Cel care a plecat in septembrie 2014 dupa o victorie. Vi se pare cunoscut? ¬†Mihai Teja care spunea, alaltaieri….. ca nu stie nimic. Doar ca ieri si-a “amintit”. Si uite asa, se transforma Teja dintr-un antrenor apreciat, intr-o marioneta. Era sa scriu “o marieta”. Nu greseam prea tare. Cat a fost de regretat, atat va fi de privit cu suspiciune. Declaratia halucinanta “eu vin cu un sponsor doar pentru stafful meu” e de natura a “lamuri” lucruri. Io doar ma intreb, “sponsorul” ala o fi “A&A Consultants” (adica firma de practicieni in insolventa a Marietei)? Oare? Aceeasi firma care, conform raportului de insolventa pe luna Septembrie, semnat si parafat, “imprumutat” clubul cu 168,219 lei? Vorba aceluiasi prieten: ” asta o fi sponsorul sponsorizat?”….

Nu stiu ce va fi. La cate miscari browniene fac astia, se contureaza tot mai clar o idee: de astia nu mai scapam !!! Decat, poate, printr-o “revolta” generala. Cum? Nu stiu…. Totusi: Viva la Revolucion !!!!!!

Viata asta tin cu “U” !!!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s