Diferenta pe care o face acest simplu … “U”

Oare cat trebuie sa o mai spunem? Oare pana cand va dura starea asta? Spunea ilustrul Hatieganu: “Scopul nostru nu este de a crea campioni, ci oameni sănătoşi. Nu record, ci armonie; nu ură ci camaraderie; nu victorie personală ci victoria naţiunii; nu speculă, ci jertfă”. Cuvinte atat de cunoscute si rostite ca un Tatal Nostru de suflarea “U”ista.

Unde, Doamne iarta-ma, isi gasesc locul in vorbele astea sutele de baloane, fetele cu fustita mai scurta decat o pagina de ziar, siglele ce mai au pe “U” doar caricatural? Unde?

Suntem in 2016, suntem robii marketingului agresiv. Nu e bine deloc, dar nu trebuie ca cineva sa se ascunda in spatele acestei realitati. “U” este “U”. Simplu si curat. Nu “U-BT”, nu “U-Alexandrion”, nu “U-Prodvinalco”. Cu acest “U” curat se pot cladi cate campanii de marketing se doreste. Nu e suficient dar e absolut NECESAR ca “U” sa fie atat: “U”.

Celor oameni ce cred altfel (si cred ca marketingul e totul in sportul de azi) le cer un minut de onestitate. Sa rememoreze cum arata Sala Polivalenta sau Sala Horia Demian in sezonul asta. Da, sunt pline, da, doboram record dupa record de spectatori. Dar nu exista fiorul alb-negru. Nu mai exista, Si vine, ca asa-i in sport, momentul ala in care doar dibacia, priceperea, talentul unor sportivi nu ajunge. Si e nevoie de energia aia uriasa din tribuna. (Si) cu tribuna s-a castigat memorabilul meci cu Primigi Vicenza, cu tribuna s-au castigat atatea titluri la baschet sau anul acela magic al voleiului. In primul rand cu tribuna s-a castigat acea de neuitat finala cu Asesoft, cand, (a spus-o cuiva), Tyler Morris a avut nebunia acelui cos de trei puncte impins de energia fenomenala a tribunei.

Pfoto: Noemi Arman

Foto: Noemi Arman

Priviti mesajul de mai sus. Vi se pare, cumva, ca oamenii astia trebuie adusi pe stadion sau la sala cu baloane colorate? Cu promotii si bilete gratuite? Pentru ei e simplu: dati-le “U” acela pe care l-au invatat de la parintii si bunicii lor si vor face stadionul sau sala sa geama.

V-au transmis si in seara asta mesajul. Asteapta de prea multa vreme sa le raspundeti:

Photo: Chis Vasile

Foto: Chis Vasile

Poti face sali pline. Poti aduce baloane si promoterite si majorete. O fi nevoie, probabil, in 2016, si de ele. Dar e nevoie, in primul rand sa ai alaturi de sportivi fiorul, energia, nebunia si entuziasmul tribunei. Ca vin ele meciurile alea in care diferenta o poate face lucrul asta. 

Inca nu e prea tarziu. Doar ca tic-tac-ul se aude tot mai puternic. Si vei vedea, tu manager cu mari succese, ca ti-a lipsit doar atat, cat un bob de orez, pentru marea performanta. Bobul ala numit “suporterul “U”ist”. Ala care face diferenta. Indepartati personagiile nepotrivite din jurul lui “U” si redati-l Clujului asa cum l-ati primit: curat. Ca daca nu, cand veti da de greu, veti ramane doar voi cu voi. Si cu baloanele. Si cu mascota. Si cu banii dati.

Viata asta tin cu “U” !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s