Despre vaci si…. boi

Chiar nu voiam acum sa discut despre asa ceva. Numai ca, nu stiu cum se face dar mereu ne impiedicam de cate un tiriplici cu aere de filosof. Nimic nou, lumea asta a sportului e capusata din greu de “ocoshi”.

Din pacate este unul caruia i se aplica perfect aia cu “prostu’ nu e prost destul daca nu ….il cheama reghecampf.”…..Cum care? Ala numit (asa umbla vorba pe la colturi) “blatistul de la Cottbus & Aachen”….

Zice tiripliciul asta: “Referitor la comentariile făcute de domnul Emil Boc, cred că nu a înţeles mesajul meu pentru că e mic atât la propriu, cât şi la figurat. Cred că ar trebui să se uite în ograda dânsului, a lăsat o echipă de tradiţie să dispară, iar pe gazonul de la Cluj nu cred că pot să pască nici vitele

No stai mai parabola neincheiata, ca aici sunt cateva subiecte:

Nu cred ca ai tu a vorbi despre cum a lasat Boc o echipa sa dispara. Ca inca n-a murit. Razboiul nostru cu Boc ne priveste, nu avem nevoie de sprijinul tau. Dar daca tot vorbim despre “echipa de traditie” (pe care, sa stii si tu, tiripliciule, o cheama “U”), sa vorbim un pic despre cei care au facut tot ce au putut sa o terfeleasca. Sau in fine, cea. Ca daca tot esti tu, un familist convins, asa de sensibil la echipa respectiva si te superi ca prostu’ pe sat, sa ne amintim. Ca a existat o seara de duminica, tarziu spre noapte, cand “moapa” pe care o idolatrizezi a “condus” echipa aia spre un 1-5 in Ghencea, asa, spre linistea lui “Laur”, dragutu’ de el. Si care echipa a fost trimisa, la 12 noaptea, cu un autocar spre Cluj, direct din vestiar, cu niste sandwichiuri cumparate de pe la o benzinarie. Sa ne mai amintim de niste “valori” impresariate de “moapa” ta, care, nu-i asa, nu avea nici o problema ca impresaria jucatori si conducea in acelasi timp un club. Dar despre o seara de iarna cu -7 grade la Bistrita in care “oamenii ei” au facut totul sa piarda “echipa ei” ( stiu ca n-o sa pricepi, asa am zis si noi, multa vreme n-am priceput), numa’ ca altii, mai prosti, au tras cu dintii de un 0-0 care a devenit unul eroic. Nu stiu urmarea, cred ca la intoarcerea aia catre Cluj au “sarit” si sandwiciurile, ca n-a iesit pasenta. Ca tot “moapa” cu gura mare si minte putina a demonstrat ca e o mitomana dovedita. Chiar vrei sa stii, “Laur” dragutule, cum ne mintea in fata? Daca n-ar fi vorba de inocenta unui copil, ti-as spune una din intamplarile de pe vremea cand “manageria” la Cluj. Traita de mine, auzita de mine, vazuta de mine.

Noi n-am uitat frigul ala de la Bistrita

Noi n-am uitat frigul ala de la Bistrita

Cam atat despre “o echipa de traditie” pe care o plangi tu. Ca inainte sa “nu faca nimic Boc” a facut consoarta ta. Tot ce a putut. Sa o omoare. Ca asa i-a cerut cineva. Ghici cine? Prietenul vostru, ala de nu lipsea de la aniversari si chiolhanuri maneliste… Da, da, de Walter e vorba.

Cat despre iarba si vaci, da-mi voie sa iti zic ceva: daca ai fi avut o copilarie mai putin “stralucitoare”, daca ai fi avut adica si tu niste bunici pe la tara, ai fi invatat de acolo ceva: vacile nu pasc niciodata pe o pasune dupa cacareze de oaie. Si da, dupa ce oile tale au jucat azi toamna la Cluj si au umplut gazonul de cacareze scremute in fata unor juniori aproape necunosuti care nu au avut aere de vareli, bourceni si marici, da, iarba a trebuit refacuta. Dar nu-i bai, se va reface. Numa’ ca sti ceva? Iti spun tie, tiriplici de dambovita, si transmite-i si jeneralului pupator (de icoane cumparate de la talciocurile din fata manastirilor) ca va puteti lua naibii “nationala” aia si sa v-o bagati in….. sufragerie. Ca noua ni s-a aplecat de atatea bocete si lacrameala de fanar. Luati-o si duceti-o la Mogosoaia, ca asa a zis Nasu’, ca “doar nu era sa iau pisoare ieftine”. No, vorba lui Iuan a lu’ Glanetasu’ din capu’ satului, mereti acolo, la “pisoarele” lu’ Nasu’ Sandu. Sau du-o la palatu’ lu’ ciobanu’ sef, ca ala ii obisnuit cu cacarezele. Am auzit ca face o plimbare in fiecare dimineata in fundu’ curtii sa se “odorizeze”… No bine, blatistule ot Cottbus & Aachen?

Sa imi iertati limbajul, dar cred ca a ajuns. Ne tot purtam cu manusi cu toti tiriplicii care in lipsa reactiei noastre cred ca se pot…. pe noi.

Si tocmai de aia, pentru ca ne-au ramas asa putine simboluri, nu ai voie nici tu, “U”istule sa lipsesti joi 10 martie, ora 17,00 din Piata Unirii. Acolo unde se strang “U”istii. 

 

 

Advertisements

One thought on “Despre vaci si…. boi

  1. Subscriu…sa-si bage nationala de pacalici in “sufrageria” mami lor….iar pe noi clujenii sa ne pupe jeneralu in “camera” dinapoi , de-atatea ori de cate pupa icoanele .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s