Am fost TOTI. Oare?

“U” a demonstrat din nou de ce e un fenomen “U”nic in spatiul sportiv romanesc. Joi, 10 martie 2016 este inca o borna care va ramane in istoria aproape centenara a clubului.

Nu este vorba despre fotbal, este vorba de “U”. Daca n-ar fi “U”… Asta a fost sloganul principal al “intalnirii Uistilor” din centrul Clujului. Multi m-au intrebat “Cati am fost joi?” si am raspuns de fiecare data “Am fost TOTI“. Si asa este.

Colaj minunat realizat de maestrul Dan Bodea, 10 martie 2016

Colaj minunat realizat de maestrul Dan Bodea, 10 martie 2016

Acum, ca euforia momentului a trecut, cred ca e vremea sa spunem ca nu suntem perfecti. Ca doar suntem oameni. Nu pot si nu vreau sa ascund sub pres ceea ce nu mi-a placut la si dupa “Daca n-ar fi U…”. Asadar:

  1. Da, nu a fost doar despre fotbal. Iar dovada este ca joi au fost prezenti si baschetbalistele, si baschetbalistii, si voleibalistele, si voleibalistii, si handbalistii, si rugbistii, alaturi de echipa de fotbal. In insiruirea asta, sare in ochi o absenta: echipa handbalistelor de la “U”. A sarit in ochi pentru ca, se stie, echipa handbalsitelor de la “U” a fost una din echipele performante ale lui “U”, si daca e sa amintim doar despre grupele Ligii Campionilor si neuitatele meciuri cu Gyor sau Podravka. Si au lipsit. Am aflat ca taman la ora 17,00 au avut programat un antrenament. Serios? Urmatorul meci in Liga nationala de handbal este in 26 martie. Baschetbalistele au avut meci a doua zi, in 11 martie, baschetbalistii in 12 martie, dar au gasit timp si si-au armonizat programul de antrenamente in asa fel incat sa fie alaturi de cei care ii aplauda din tribune. Numai handbalistele nu. De fapt, sa o spunem, probabil ca decizia a venit de la capul echipei, de la Carmen Amariei. Care crede ca daca sfideaza suflarea “U”ista (care i-a adresat niste reprosuri justificate), e in folosul sau si al echipei. Azi aici maine-n Craiova, Amariei uita ca gestul sau loveste in handbaliste care vor avea de suferit. “Stiu ca in urma acestui gest, e gata cu suporterii in tribune la meciurile noastre” spune, cu tristete, una din handbalsitele Universitatii. Cui foloseste, Amariei, fronda ta? Unde ai invatat aroganta, suficienta, indiferenta? In niciun caz la “U” ! Exista o exceptie care trebuie stiuta: Andreea Tetean a venit singura la miting. Respect, Andreea !
  2. Cum spuneam, in weekendul care a urmat mitingului, echipele “Universitatii” au avut meciuri in ligile nationale. Vineri seara, la meciul baschetbalistelor am fost maxim 300, duminica la meciul voleibalistilor nu am depasit 100, la meciul baschetbalistilor cu CSM Oradea ne-a dominat o frumoasa galerie oradeana de 50-60 de oameni. Duminica, la meciul fotbalistilor (e drept, in deplasare la Brasov), au fost 100, aceeasi pe care ii vad deplasare de deplasare. Unde ati fost, “U”istii mei? Sau, cumva, prezenta de joi a fost cumva ca o “obligatie mondena”, ca “da bine”, ca ne facem selfie-uri si statusuri pe facebook? As vrea sa cred ca nu.
  3. Suntem inca tributari unor stari de neputinta in a lasa orgolii deoparte si a sustine sportivi si echipe care, vrem nu vrem, poarta “U” pe piept, Nu sunt deloc fanul sclipiciului si formei fara fond, nu imi plac baloanele colorate si mascotele, dar uitam ca echipa de baschet U-BT este la fel de “U” ca si echipa de fotbal cu sediul la Bucuresti. Cu un plus pentru baschetbalisti care ii au intre ei si pe Tenter, si pe Silva, si pe Bobo Pintea…. adica “U”isti de cand se stiu. Si uite asa, mergem in sala, imprastiati printre baloane si pipite care vin “ca da bine” si suntem dominati de orice galerie adversa. Ce poate insemna atmosfera pe care “U”istii o pot crea, o dovedeste finalul meciului cu Oradea, cand 3-4 minute de inflacarare Uista in tribune a fost suficient sa castigi un meci capital.

Pentru ca suntem “U”isti, pentru ca suntem onesti, pentru ca suntem “U”nici, trebuie sa ne spunem adevarurile in fata. Onest si cinstit.

Viata asta tin cu “U” !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s