Cu “U” nu te joci…

Cand fanii au afisat mesaje adresate clujenilor legat de mitingul din 10 martie, unul din ele incepea asa: “Nu e vorba de fotbal, e vorba de U”. Pentru ca “U” marcheaza viata cotidiana a orasului zi de zi.

Azi, la o ora imposibila (cine primejdia pune meciuri de bashet la ora 12,00 ?!?) s-a incheiat evolutia in Liga Nationala de Baschet Feminin a fetelor de la “U”. Dupa aproape 10 ani, echipa a evoluat in playoff si a fost la un pas de locurile 5-6. Pana la urma a fost sa fie locul 7, dupa doua victorii fara istoric cu junioarele de la ICIM Arad. 

"U" si publicul....un singur pumn....

“U” si publicul….un singur pumn….

“Proiectul” de revigorare al baschetului feminin a inceput in toamna trecuta. Poate multi se asteptau la miracole. In sportul asta, la “U” nu exista miracole.Din pacate insa exista multa intamplare. Eu unul m-am bucurat de intentia reintroducerii baschetului feminin intre echipele care conteaza si care aduc bucurii si satisfactii. Mie unul mi-e indiferent un personaj sau altul, stiu ca multora le e greu sa creada in proiecte “asumate” de un nume sau altul. Pe mine asta ma lasa rece. pe mine ma intereseaza in primul rand sa vad ca un sport care a adus faima si glorie culorilor alb-negre poate sa revina acolo unde ii este locul.

Mai e mult pana departe. Orice minte lucida intelege ca asta a fost un sezon de tranzitie. De la minus infinit, am ajuns cumva, usor deasupra apei. Echipa a aratat plusuri si minusuri si a oferit cateva baschetbaliste interesante si valoroase. Ca inca nu e o “echipa” e drept, ca inca banca e una prea scurta s-a vazut in meciurile cu fortele din Liga, dar aceeasi echipa facut cateva meciuri memorabile si a oferit imaginea a ceea ce va trebui construit mai departe. Fundatia acum exista, e nevoie de efort si onestitate pentru a progresa, pentru a urca acolo unde “fetele de aur” ale Clujului au dus baschetul clujean.

Nu stiu cate din “strainele” echipei se vor mai regasi si in sezonul viitor la Cluj. Pentru ca au imbracat tricoul alb-negru si au asudat pentru aceste culori, merita un mesaj:

Thank you Ashley, Brittany, Vee, Mariah, Shanara, Hvala Marjia. I hope that we will see most of you back in this team, if not, remember that “U” is a symbol that touches your soul forever. 

Subiectiv, nu o ascund, un mesaj special pentru o jucatoare speciala. Venita la sfarsit de cariera, cu experienta bogata de Euroliga feminina, Ines Ajanovic a fost, poate, cea mai buna baschetbalista care a jucat la Cluj in ultimii 10-12 ani. Lider de necontestat al echipei, a oferit celor tinere un model de urmat.

Ines Ajanovic in actiune

Ines Ajanovic in actiune

Special thanks to the best player of the team. Ines Ajanovic, we hope that your experience at “U” will remain as a landmark of your glamourous career. Be sure that “U” fans will keep you in their memory and you will be always welcomed among us. Hvala, Ines !

Milan Medvedj si Ines Ajanovic alaturi de "batrani Uisti"

Milan Medvedj si Ines Ajanovic alaturi de “batrani Uisti”

Cei ce s-au inhamat la reconstructia acestei echipe au acum o misie mult mai grea. Fundatia fiind asezata, trebuie sa gaseasca acele “materiale” care sa dea soliditate constructiei. Nu ma intereseaza chiar deloc cum ii cheama, vreau doar sa isi tina promisiunile facute. Pentru ca cu “U” nu te joci ! Cei ce au indraznit sa o faca au iesit din “peisaj”. Sau sunt pe cale……

Viata asta tin cu “U” !!!

Sursa foto: Silviu Cristea & Mihai Medan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s