Da, asta este “U”

In general suntem supusi “pacatului” comparatiei. Comparam trecut cu prezent, comparam vise cu realitati, comparam orice cu orice.

Doar albul si negrul nu le vom compara. Pentru ca sunt unite intr-o singura litera: “U”. Vremuri, ani, generatii. Unii devin nostalgici, altii revoltati. Unii se indeparteaza, altii se incapataneaza sa ramana.

Ce mai este “U” azi? Ce poate fi maine? Ce greu si in acelasi timp e simplu de raspuns !

“U” a produs intotdeauna caractere. oameni articulati, care au pareri, care stiu cand si ce sa spuna. Cum spuneam ieri, sportul la “Universitatea” a insemnat mai mult decat victorii (sau infrangeri) de introdus in statistici.

Aparent doar despre trecut, cu o proiectie de o actualitate evidenta, raspunde azi transant Paula Misaila:

Paula

“….pe vremea acea e adevărat, nu existau euro…în schimb exista dragoste si daruire totală pentru ceea ce făceam (si vorbesc din punctul meu de vedere) pentru baschet si răsplată cea mare pt noi, în afara de o masă la Avicola (de regulă masa de prânz) era bucuria și satisfacția si de ce nu spectacolul ce-l ofeream fanilor noștri ce făceau parte din echipă, pe care-l meritau si fără de care nu sunt sigură dacă am fi avut aceleași rezultate….. Pentru asta si pe această cale țin să vă mulțumesc…. Și pentru faptul că ne păstrați “vii” si faceți cunoscut noilor generații de suporteri si sportivi rezultatele noastre, ale echipei de baschet …,dar alta generație,alte timpuri …frumoase din toate punctele de vedere. Sănătate multa tuturor va doresc și la minte si la trup.Dragostea si dăruirea nu se plătesc nici în euro si in nicio altă monedă care să-ți umple viața cu amintiri atât de frumoase și comune tuturor ” U” istilor; aici banul își pierde total valoarea….cu ei nu cumperi ceea ce am trăit cu toții în vremurile acelea si bănuiesc nici în zilele actuale….”

Nu i-am cerit voie sa o citez, dar cred ca nici nu era nevoie. Vorbele astea spuse cu atata caldura si naturalete, raspund atat de simplu la intrebarea de mai sus. In timp v-am impartasit si gandurile altor “U”isti. Vorbesc toti la fel.

Da, asta e “U” !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s