Apelul de dupa apel

Ma intreb de cateva zile daca ceea ce vedem azi la baschet mai e “U”. Poate parea doar o intrebare retorica, dar nu e. Am spus, am scris de atatea ori: dupa 2011, managementul echipei de baschet a “cultivat” un public ce e departe de ideea “U”. A cochetat cu modelul “popcorn-selfie-pepsi”. Un model care poate crea o masa de privitori. Care masa insa e una inerta, mai interesata de propria prezenta si check-in-ul pe facebook decat de jucatorii din teren si de disputa sportiva propriu-zisa. Dupa principiul afirmat de Cristescu “nu ne trebuie ultrasi la sala”. No bun, acum aveti ce ati vrut “Pofta ce-ati pohtit”, adica.

Cu un sponsor de calibru in spate, echipa nu se regaseste. Nu faptul ca nu castiga suficient e problema (spunea cineva ca “avem rezultate, echipa e pe locul 3”), ci faptul ca, in mod repetat, 50 de mureseni, oradeni sau sibieni te domina intr-o sala anosta si lipsita de viata.

Preocuparea pentru ceea ce a fost si nu mai este a cuprins multa lume. Poate ca cel mai aplicat diagnostic l-a pus o mare campioana: “…Noi,am fost o generatie de exceptie,datorita lui NICOLAE MARTIN! Din pacate voi nu aveti un LIDER de valoarea lui. SCUZE MIRCEA ,AI ESUAT, si caderea este iminenta. Ea se datoreaza celor care au incercat si au reusit sa scoata bani frumosi de pe urma performantelor reusite de generatii anterioare, iar acum, cand latul se strange, toata lumea incearca sa scape cu viata.

Intr-o incercare disperata de a-si readuce “ultrasii” (acum doriti) alaturi de echipa, managementul lui “U”-BT a facut un apel catre suporteri. Il gasiti AICI.

U Sibiu

Raspunsul nu poate fi decat unul singur: Domnule profesor Bojita, domnule Tarcea, nu aveti de ce sa faceti acest demers. Stiti realitatea, stiti ce asteapta suporterii. Apelul, discutia sincera, asumarea greselilor, pocainta trebuie asumate de un singur om: MIRCEA CRISTESCU. Daca el va sti sa o faca, daca va putea intelege, dupa atatia ani ce inseamna “U”, de ce la “U” nu conteaza baloanele si mascotele si carnatii aia aplaudaci, daca va confisca la intrare telefoanele setate pe facebook (glumesc, desigur), daca isi va aminti ce sala avea echipa formata din Cristescu, Sinevici, Rosnafsky, Pintea, Sebestyen, Tenter, Muresan, daca o va pune in oglinda cu ceea ce vede azi in sala, poate ca atunci apelul va fi unul inteles. Cand va lasa deoparte designurile avangardiste si sloganurile futuriste si emblema echipei va fi “U”, va recastiga suflarea “U”ista. Resentimentele genereaza resentimente, daca va intelege asta, va fi in ordine.

Daca nu poate face toate astea, va putea face, totusi ceva: va putea face un pas inapoi, constient de esecul unei constructii ce nu are fundatie solida, si va lasa echipa si suporterii sa se regaseasca. Managementul Bancii Transilvania are destui oameni destepti ca sa inteleaga ce spun aici si sa ramana pilonul de sustinere al unui “U” reintors la matca. Aruncati la gunoi, Domnilor, baloanele si carnatii -aplaudaci, toate astea nu v-au adus decat o sala amortita si anosta. Nu cred ca asta va doriti !

Vreau sa subliniez ceva: nu am uitat nici o clipa prezenta echipei de baschet la mitingul din 10 martie. Le suntem recunoscatori ca ni s-au alaturat. Este asta semnul ca legaturlle nu sunt rupte, sunt insa prea fragile. Lasati-i in fata pe Mihai Silvasan si Bobo Pintea, ei stiu cu adevarat sa vibreze intr-un “Haide U” plin si profund !

Nu e nimic anacronic si prafuit in a crede ca “…dragostea si dăruirea nu se plătesc nici în euro si in nicio altă monedă care să-ți umple viața cu amintiri atât de frumoase și comune tuturor ” U” istilor; aici banul își pierde total valoarea…” (Paula Misaila).

Vreti sa fim alaturi de “U”? Noi am fost mereu acolo, voi sunteti cei care v-ati indepartat!

Foto : Dan Bodea

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s