Hai cu antivirus”U”

Nu asta era planificat. Nu despre asta voiam sa scriu azi. Dar e musai. De drag si DOR de “U”. Poate ca limbajul nu v-o placea, dar e musai. Cuvinte scrise la cald. Uneori e mai bine asa, ca, nu-i asa, nu apuca sa fie alterate de tot felul de retineri.

Dupa meciul de handbal de azi, mi-a venit o idee. Vad ca BGSoft s-a alaturat ca sponsor al echipei. Numa’ bine ! Ca ma gandesc ca poate le furnizeaza o scanare antivirus. Nu de alta dar trebuie.

Echipa de handbal feminin a devenit oglinda alora de o conduc. Cu fete cu tot. De aici si necazul. Ca daca era numa; antrenorii sau mai marii administrativi, treaca-mearga, ca nu ei joaca in teren. Numai ca acum nu mai e asa.

Antivirusul ala de care vorbeam s-ar pomeni de minune antrenoarei. Poate o curata. De toate alea. Poate ca apoi gasim si noi raspunsuri. La unele si altele. Ca de aici pleaca multe. De fapt, totul.

Ca nu si-a lasat echipa sa participe la mitingul “U”istilor din 10 martie asta e deja de notorietate. Ca niciuna din copile nu a gasit puterea sa reactioneze in vreun fel, de asemenea. Poate nu au stiut, poate nu au vrut, poate li se rupe. Greu de aflat si oricum tardiv. Numai ca atunci cand te conduce Zalaul acasa, la pauza cu 21-9, cand in repriza a doua scorul se face 11-26 la un moment dat, nu mai e vorba de mitinguri si frustrari. Nici macar de mize sau lipsa lor. E vorba de joc si de felul de a trata un meci, de respect fata de spectatori si, inainte de toate, de “U” ala pe care il poarta (inca) pe piept. Ca degeaba iti scrii pe tricouri cu emfaza “Ce m-as face eu/Ce te-ai face tu/Daca n-ar fi U” cand, in fapt, nu intelegi nimic din semnificatia acelor cuvinte. 

U Zalau handbal

Nu sunt specialist, nici nu vreau sa imi arog calitati tehnice, dar constat. Ca fete care “rupeau normele” nu mai stiu sa joace. Au uitat handbalul? Asta o fi? Sau totul vine de pe banca? Sunt cateva care, efectiv, nu joaca nimic. Din mari sperante cu aspiratii de echipa nationala, au ajuns niste simple anonime. Intr-un meci cu Zalaul de pe locul 8, sa ne intelegem ! Meciuri se castiga si se pierd, nimeni nu a inventat (din fericire) invincibilitatea, problema e cum joci si ce oferi spectatorului. Unele din fetele echipei sunt de o suficienta si o lipsa de implicare pe care tot antrenoarea ar trebui sa stie sa le contracareze. Sau nu.

Sala azi a aratat asa cum, probabil, ii place antrenoarei. Fara galerie, fara incurajari, asa cum o fi intalnit ea pe la Craiova sau Iasi sau pe unde o fi fost. Daca asta si-a dorit, asta are! Ca e mai important sa “iti arati muschii” (teribila impolitete fata de o femeie, scuze) decat sa faci un singur corp echipa-suporteri. Las’ ca-i mai bine asa !

Stiuuuuu, o sa mi se spuna ca echipa “se confrunta cu grave probleme financiare”. Desigur. Nu cred insa ca Zalaul se scalda in bani. Nici macar nu cred ca la ora actuala Zalaul e nu stiu ce echipa. Numa’ ca acolo sunt niste fete care joaca. O fi de frica lui Tadici, dar nu numai.

Nu vreau sa mai aud nici sloganul ala cu “trebuie sa fi langa echipa si la bine, dar mai ales la rau”. Daca echipa asta nu a fost sustinuta, inteleasa, mangaiata, adulata, apoi nici o echipa nu a  mai fost pe lumea asta!

Mesajul meu e scurt si concis: “Intai v-ati batut joc de noi, acum va bateti joc de voi insiva. Va place?” 

Trebuie insa sa spun ceva: Respect, Andreea (Tetean)! Respect Roza (Chintoan)!

Viata asta tin cu “U” !

Foto: facebook.com/U Alexandrion Cluj

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s