“Presa” si “U”

Iar suntem “aia rai”. Abunda presa de titluri apocaliptice. Pornite de la (ma mai mir?) site-ul stiridesport.ro, imprastiate in toata presa si la toate televiziunile. “Fanii lui “U” Cluj au intrat pe teren cu bâte ca să rupă tricourile de pe jucători…” Titlul asta tembel semnat (cum altfel?) “stiridesport” a dat tonul unei isterii de cea mai joasa speta. Nu conteaza ca “Bâtele pe care suporterii le fluturau deasupra capului când îi alergau pe jucători erau beţe de steag.”. Ca betele alea de steag erau unul sau doua, ca nu erau “fluturate deasupra capului”, ca sunt din plastic de 6 si ca, in general, se vede si in filmarea video, nimeni nu a intentionat sa loveasca pe nimeni. Astea sunt amanunte.

Sa ne intelegem: violenta, de orice fel, nu are ce cauta pe stadioane. De aici plecam. Cand insa judecam un eveniment sau altul, ne uitam putin si in urma. Ne punem intrebari. Vedem de unde pleaca toate.

Cand colegi de vestiar isi dau unul altuia picioare in gura, cand jucatorii nu-s platiti dar sparg normele nu pe teren ci in NOA, cand sticlele de wishky se golesc indiferent ac castigi sau pierzi, cand tie ti se rupe ca niste prosti platesc bilet sa iti vada neputinta, cand aceiasi prosti se scoala cu noaptea in cap si isi platesc deplasarile pentru a nu te simti singur intr-un club in disolutie, tu, fotbalist profesionist, dupa un meci care iti semneaza condamnarea la retrogradare nici macar nu catadicsesti sa vii sa iti saluti galeria. Poate ca esti suparat. Dar suporterii nu-s? Ei ce vina au ca tu pacalesti fotbalul, echipa si pe ei?

Scrie Maria Andries, aceasta Mata Hari a “jurnalismului” sportiv, aceasta geanmbasu la feminin, intr-un articol intitulat “Pumn Arena” ca “Pe o arenă de cinci stele, proprietatea statului, huliganii fac legea. Împart dreptatea direct pe spinările fotbaliştilor”. Nu conteaza ca onor madam nu a fost “la locul crimei”, ea scrie precum Geambasul coleg care ne spunea ca “polivalenta din Cluj e construita din materiale indoielnice”. ca el nu a fost acolo, dar ii spun lui “surse bine informate”.

Ma tot uit dupa bate... si nu vad nici macar betele alea de steag.

Ma tot uit dupa bate… si nu vad nici macar betele alea de steag.

O sa o mai zic o data: VIOLENTA nu are ce cauta pe stadion. Dar o intreb pe geambasu’ asta cu fusta, ce e mai simplu, sa scrie dupa dictare sau sa faca o adevarata ancheta jurnalistica sa descopere cum, Doamne iarta-ma, o concitadina a sa pe numele ei Marieta Anastasescu manevreaza judecatori, tribunale si termene? In loc sa se lege de amaratii aia ajunsi la limita rabdarii, cum ar fi sa cerceteze mafia de la Bucuresti. Care mafie, din pacate, a pius mana si pe “U”. Si produce, evident, ADEVARATA VIOLENTA impotriva unui club care are doar “vina” ca i-a iesit in cale. Ca au fost multe complicitati locale, nu discutam aici. Eu as vrea sa aflu, de la bine informata Maria Andries cum a fost posibila sentinta de joi de la Tribunalul Botosani. Hai, Maria, ca poti! sau nu e un subiect “servit” (precum ale colegilor tao geambasi si tolontani si atunci nu ne bagam?

Despre echipa, evenimente, mariete, iordanesti, margineni si alti “corifei ai mizeriei”, intr-o postare viitoare.

Emil Moldovan, esti mandru de “creatia” ta?

Viata asta tin cu “U” 

Sursa foto: actualdecluj.ro

 

Advertisements

2 thoughts on ““Presa” si “U”

  1. Batrane, ai vorbit in prealabil cu oamenii astia pe care ii ataci? Cu Emil Moldovan, de exemplu, ca e clujean. In rest nu-mi fac iluzii, dar, repet, ai vorbit? L-ai urecheat si face to face?

    • Mi-e greu sa vorbesc cu un IP, dar fie. Nu, pentru ca nu “ii atac”. Eu constat ceea ce scriu. Scrisul asta “de breaking news” l-am vazut si la episodul “incendiu lift” la meciul Romania-Spania. Si pentru a vedea ca nu “atac” asa, ca prostu’, in seara asta a mai aparut o “bomba”. Vojtuz si Turcak au plecat de la “U” “de frica suporterilor”. Cei doi slovaci au fost cu greu convinsi sa mai ramana de vreo doua saptamani, si cei din staf stiau ca meciul cu Olimpia e ultimul la care mai stau. Asadar, inca un “fas”. Desigur, stirea va fi preluata iar de toata media nationala, iar noi suntem “aia rai”, cum ziceam. DE CE? Cine nu incape de noi? Citeste, rogu-te textul si vei intelege (am spus-o in doua randuri) ca NU APROB VIOLENTA. Nu despre asta vorbeam in articol. Chiar e greu sa fiu inteles? Daca Emil Moldovan se simte lezat, sa faca bine sa corecteze ineptia aia de titlu. Care oglindeste o realitate care nu a existat. Apoi om vedea……

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s